invatamant

Concurs de matematica la Galbenu

Concurs de matematica la Galbenu
Concurs de matematica la Galbenu
Concurs de matematica la Galbenu

In data de 25 mai, la scoala Gimnaziala ” Toma Tampeanu ” din Galbenu, va avea loc prima editie a Concursului interjudetean de matematica „Dan Barbilian/Ion Barbu” organizat de scoala din localitate, in parteneriat cu ISJ Braila, ISJ Buzau, CCD Braila, si scolile gimnaziale din comunele brailene : Jirlau, Surdila Gaiseanca, Surdila Greci, Visani si Vadu-Pasii, din jud. Buzau.

Realizatorii proiectului, prof. Jercan Mihaela(director), Oancea Ion, Mihai Gabriel, Toader Ramona, Manolache Marioara si Jercan Floarea, urmaresc prin aceasta activitate dezvoltarea gandirii critice, a logicii si a rationamentului matematic, prin rezolvarea de catre elevii participanti de exercitii si probleme prin algoritmizare si problematizare, in scopul educarii spiritului de competitie stiintifica si cresterii sanselor de reusita , ale elevilor cu aptitudini matematice din mediul rural.
Grupul tinta este format din 150 de elevi si 50 de cadre didactice din scolile mentionate, dar si din altele, precum Ulmu, Plopu, Ciresu, Traian, Maxineni, Movila Miresii, Dudesti, Ciocile, Rosiori, Zavoaia, Salcia Tudor si Mircea-Voda, din judetul Braila si Rusetu, C.A. Rosetti, Robeasca, Balaceanu si Ziduri, din judetul Buzau. Se are in vedere si reconsiderarea atitudinii elevilor fata de disciplina matematica, dar si fata de limba si literatura romana, intentionandu-se in acest sens editarea unei carti tematice intitulate ” O frumoasa imagine a matematicii ”, a revistelor de matematica „Caleidomat ”(editia a II a) si „Dan Barbilian/Ion Barbu”, adresate elevilor din mediul rural (si nu numai) dornici de performanta, precum si realizarea unei expozitii de carte, axate pe tematica concursului si implicand operele matematicienilor poeti din spatiul brailean si national.
Se tinde astfel la realizarea unei egalitati de sanse la concursuri si examene, a elevilor din mediul rural cu cei din mediul urban, dar si la dezvoltarea culturii literare a elevilor, prin studierea operelor lirice create de matematicienii mentionati. Sponsorii acestei activitati educative , fara de care demersul, nu ar fi fost posibil, sunt: Primaria comunei Galbenu, agenti economici din localitate, Raiffeisen Bank, fosti elevi ai scolii, parinti si cadre didactice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.