Administratie

Concediere colectiva la CET

Concediere colectiva la CET
Concediere colectiva la CET
Concediere colectiva la CET

Din 224 de salariati, vor ramane doar 84!
Ieri, consilierii locali municipali au aprobat concedierea colectiva a 140 de angajati ai societatii de termoficare. In urma cu doar cateva luni, alti 60 de angajati ai CET Braila au fost disponibilizati. Chiar daca autoritatile locale nu vor sa o recunoasca, CET-ul este in faliment nedeclarat, cu atat mai mult cu cat, in momentul de fata mai putin de 2000 de apartamente mai sunt bransate la sistemul de incalzire centralizata.

Doar doi ani, atat mai are de trait SC CET SA, conform hotararii de concesionare aprobata ieri de consilierii locali. De ani buni societatea merge in pierdere si asta din cauza unui management defectuos, a salariilor mult prea mari primite de conducerea societatii dar si din cauza multor braileni care au renuntat de ani buni sa isi mai plateasca factura la caldura. Cu toate incercarile autoritatilor locale de a mai pastra si putinii abonati dar si de a “resuscita” societatea, consilierii au aprobat ieri upgradarea instructiunilor privind concesionarea sistemului de termoficare catre un investitor privat, prin metoda negocierii directe. Proiectul de concesionare, prevede ca investitorul sa isi faca propria sursa de producere a energiei termice in cel mult doi ani, perioada in care sa preia energia produsa de CET. De mentionat este ca municipalitatea a mai avut astfel de incercari, insa pana in acest moment nici un privat nu s-a aratat dispus sa preia CET-ul.

Concedierea colectiva, menita sa reduca din cheltuieli

Incepand cu luna iunie, CET va mai disponibiliza 140 de salariati din totalul de 224 de angajati, atat cati mai are in momentul de fata, urmand ca societatea sa functioneze cu doar 84 de oameni. La sfarsitul anului trecut, alti 60 de angajati ai societatii si-au pierdut locul de munca. Stanel Necula, actualul director al CET sustine ca cei 84 de salariati sunt suficienti pentru: producerea, transportul, distributia si furnizarea energiei termice. Cei 140 de disponibilizati vor primi salarii compensatorii, platite de stat.

Chiar si cu aceste reduceri de personal, in urmatorii doi ani nu se poate vorbi despre un profit al societatii, ci dimpotriva! Simona Draghincescu i-a intrebat atat pe primar, cat si pe Stanel Necula de ce nu declara insolventa CET-ului? “Deci, dupa aplicarea acestui plan de reorganizare, nu veti fi pe profit. Nu facem altceva decat sa dam o sansa unor oameni care inca mai sunt angajati, le mai dam sperante celor care vor mai ramane abonati la sistemul public de incalzire si mai cred in ceea ce vorbim noi aici si cam atat! Nu inteleg de ce nu intrati in insolventa, pentru ca ar fi mult mai onest fata de toata lumea. Insolventa nu inseamna automat si faliment, ci este o chestie mai simpla, mai usor de gestionat”, a declarat independenta Simona Draghincescu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.