Cultura

Comedia Fidelitate in Sala Palatului Lyra

Comedia Fidelitate in Sala Palatului Lyra

Comedia FIDELITATE se joacă în data de 28 mai, de la ora 20:00, la Sala Palatului Lyra din Brăila. Protagoniștii piesei, Florin Busuioc (Busu), Adelaida Zamfira și Gheorghe Ifrim, actori „fideli” comediilor de calitate, vă promit o seară de neuitat! Regia este semnată de Dragoș Câmpan, autorul piesei este Chazz Palminteri, iar scenografia îi aparține Mariei Dore. Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a sălii de spectacol, de luni până vineri între orele 16:00 – 20:00.

În relația unui cuplu de oameni avuți – Maggie (Adelaida Zamfira) și Jack (Florin Busuioc) – ajunsă într-un impact, cu ironie analizată psihologic, intervine un ucigaș plătit, Tony (Gheorghe Ifrim), și el cu probleme psihologice. Acțiunea, conflictele, sunt expuse dramatic cu savoare comică. Autorul se dovedește că știe a scrie comedii cu motivare psihologică în relații și subtile trimiterii spre actualitatea curentă.

Regizorul Dragoș Campan, cunoscut pentru spectacolele de la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești, dovedește o analiză teatrală atentă a textului. Alege și conduce cu pricepere distribuția și folosește suportul scenografic reușit creat de Maria Dore.

Întâlnim din nou pe Gheorghe Ifrim, fost component al Grupului Vouă și actor principal în serialul ”Las Fierbinți”,  într-un rol cu bază comică – Tony, interpretat cu intenția logică de a arăta că trăirea dramatică a unor situații poate evidenția exploziv scopul scrierii ironic, satiric.

Excelent actorul definește personajul, un ucigaș plătit, un posibil mafiot care își are problemele sale personale și drept ajutor un psiholog. Gheorghe Ifrim speculează cu măsură în expresie stările personajului și relațiile sale cu Maggie, interpretarea sa având drept rezultat un umor rafinat, cuceritor, actorul Teatrului “Bulandra”, demonstrând din nou, capacitățile sale speciale pentru comedie.

Maggie, femeia plictisită de viața casnică, dar care a adus fondurile necesare afacerilor soțului este caracterizată sugestiv de Adelaida Zamfira. Actrița dezvoltă ambiguitatea lui Maggie mai ales când aceasta devine o doamnă elegantă care își afirmă dorința de aventură și răzbunare. Este un rol de referință realizarea credibilă a personajului pentru această talentată actriță independentă.

O surpriză plăcută produce apariția lui Florin Busuioc, celebrul Busu de la rubrica Meteo a PROTV-ului. Actorul se pliază la nuanță pentru definirea esenței profilului și atitudinilor soțului infidel al lui Maggie, om de afaceri. Florin Busuioc transmite verosimil atenționarea că imoralitatea poate fi specifică, firească și multora din cei avuți. Cei trei sunt minunați prin modul în care relatând situații dramatice cu sinceritate interioară, produc comicul scopului satiric al textului și umorul aplaudat de public.

“Fidelitate” este un spectacol de la care nimeni nu poate pleca dezamăgit. De la regizor, scenograf până la cei trei interpreți de excepție, “Fidelitate” ne arată că teatrul independent activează consecvent cultural, fără sofisticări derizorii de imagine, fiind direct în comunicarea cu haz a unor “fotografii” desprinse din actualitatea zilelor noastre.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •