Administratie

Cod portocaliu pe Dunare!

Cod portocaliu pe Dunare!
Cod portocaliu pe Dunare!
Cod portocaliu pe Dunare!

Astazi, incepand cu ora 6:00 a fost instituit cod portocaliu pe Dunare. In acest moment, debitul este de 12590 metri cubi iar maine se preconizeaza ca va ajunge la 12640 metri cubi. Autoritatile locale au dispus pornirea unei pompe, menita sa traga apa din canalizarile aflate in zona Trans Europa. Vizibil deranjat de intentia celor de la Noua Republica de a-l demite, primarul a spus ca ar trebui sanctionata si Dunarea pentru ca si-a permis sa depaseasca cotele normale.

Pana in acest moment la Braila nu au fost inregistrate probleme majore provocate de cresterea nivelului Dunarii. Autoritatile locale spun ca au luat toate masurile necesare pentru a preintampina inundatiile. Pentru a se asigura ca nici canalizarile nu vor refula, din doua in doua ore este pornita o pompa care trage surplusul de apa. Avand in vedere intentia celor de la Noua Republica de a organiza un referendum de demitere a primarului, Simionescu a spus ca ar trebui organizat si un referendum pentru ca a crescut debitul Dunarii prea mult. “Poate ar trebui sa sanctionam si Dunarea ca vine peste noi sau poate ca ar trebui sa facem un referendum. Dunarea a crescut cu doar 9 centimetri fata de ieri, astazi are 617-618 centimetri. Deocamdata nu sunt probleme deosebite, este si o pompa care trage apa din canalizari si pe care o pornim din doua in doua ore. Din informatiile pe care le-am primit si noi, pot sa va spun ca nu va depasi 622-625 centimetri”, a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului.
Zilele acestea au fost atentionati atat barcagii, cat si proprietarii pontoanelor. Acestia au fost rugati sa isi lege cu mare atentie ambarcatiunile, pentru a nu fi trase in larg de curentii puternici. “Noi am vorbit cu cei care au la mal diverse ambarcatiuni si pontoane. Le-am spus sa le lege bine pentru ca este curentul destul de puternic si mai vin din amonte trunchiuri de copac si nu vrem sa se intample incidente nefericite. Astazi, debitul este de 12590 metri cubi si maine va ajunge la 12640. Cu ocazia aceasta am mai strans si din PET-urile care au fost aduse la mal. Vineri se anunta debitul cel mai mare la Braila dar noi suntem pregatiti. Avem saci si 50 de tone de nisip pentru indiguiri”, ne-a mai spus acesta.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.