Sport

Claudia Constantinescu va fi ”tunarul” Dunării Brăila

Claudia Constantinescu va fi ”tunarul” Dunării Brăila

HC Dunărea Brăila a reușit să se întărească zilele acestea prin aducerea interul stâng de la CSM București, Maria Claudia Constantinescu.

Transferată la începutul anului la CSM București de la HC Zalău, Constantinescu a semnat cu echipa brăileană și va fi aptă pentru jocul de sâmbătă cu SCM Craiova, programat în Sala Polivalentă Danubius de la ora 11.00.

Născură pe 18 iunie 1994, la Balș, Claudia Constantinescu a început să joace handbal în anul 2007, la Liceul Teoretic din Balș. În 2008, ea s-a legitimat la CSS Caracal, sub îndrumarea antrenorilor Larisa și Adrian Olteanu. Constantinescu a jucat la Caracal până în 2013 și a obținut doua titluri naționale, la Junioare II și III. De asemenea, a fost desemnată cel mai bun inter și cel mai bun centru. În 2013 a fost golghetera Campionatului Național de Junioare I.

În vara anului 2013, Claudia Constantinescu s-a transferat la HC Zalău, acolo unde antrenorul Gheorghe Tadici a format-o ca jucatoare fiind principala marcatoare a echipei. Handbalista a obținut cu echipa din Zalău medalia de bronz în campionatul 2013-2014.

La începutul anului 2019 Claudia s-a transferat la CSM București, echipă cu care a câștigat medalia de argint în campionat, Cupa României și Super Cupa României din acest an. Adusă la București ca înlocuitoare a Cristinei Neagu, ea a adunat și câteva meciuri în Liga Campionilor cu echipa bucureșteană, pentru care a marcat 9 goluri.

Claudia a fost componentă a loturilor naționale de junioare și tineret, dar și la senioare.

Mă bucur că am ajuns la un acord cu cei din conducerea HC Dunărea Brăila. Doresc să le mulțumesc celor de al CSM București pentru sprijinul acordat pentru perioada petrecută în cadrul clubului și pentru că mi-au dat șansa să-mi continui activitatea profesională în cadrul noului club, HC Dunărea Brăila. Cu siguranță mă voi integra repede. Îmi doresc să joc la capacitate maximă și să îmi aduc aportul la clasarea echipei pe un loc fruntaș. Aștept să cunosc publicul brăilean, pe care îl invit la sala sâmbătă, 12 octombrie, la meciul cu SCM Craiova”, a declarat Maria Claudia Constantinescu.

Interul stâng venit de la CSM București, unde în acest sezon nu prea a jucat, promite să fie o gură de tun pentru atacul Brăilei în următoarea perioadă care să o aducă din nou în atenția antrenorilor de la națională.

Claudia este un transfer important pentru echipă și pentru Brăila. Suntem convinși că noua noastră jucătoare se va integra rapid în angrenajul echipei noastre și prin valoarea ei va da un aport pozitiv în jocul echipei”, a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •