Actualitate

CJSU a mai restrâns din restricțiile impuse la organizarea Festivalului Peștelui

CJSU a mai restrâns din restricțiile impuse la organizarea Festivalului Peștelui

În baza adresei nr. 176/07.10.2020 a Primăriei Municipiului Brăila, înregistrată la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al Județului Brăila sub nr. 1524000/07.10.2020 și la Instituția Prefectului – județul Brăila sub nr. 15808/08.10.2020 și luând în considerare prevederile art. 1 al Hotărârii nr. 10/17.03.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care stabilește modul de adoptare a hotărârilor C.J.S.U. pe timpul stării de urgență, a fost adoptată o nouă hotărâre privind măsurile de protecție sanitară necesar a fi respectate, pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, în perioada 08 – 11 octombrie 2020, pe faleza Dunării – Brăila, cu ocazia desfășurării celei de-a doua ediții a „Festivalului Peștelui”.

CJSU Brăila a aprobat organizarea, de către Primăria Municipiului Brăila, a „Festivalului Peștelui” – eveniment de promovare a valorilor și tradițiilor locale, în perioada 08 – 11 octombrie 2020, datorită faptului că în județul Brăila incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1.000 de locuitori.

În perioada 08 – 11 octombrie 2020, cu ocazia celei de-a doua ediții a „Festivalului Peștelui”, pe faleza Dunării – Brăila, în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului și Împăratul Traian, între malul Dunării și taluzul superior, este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cu excepția persoanelor care servesc masa/produsele achiziționate în spații special amenajate, care dețin autorizații sanitar – veterinare și de sănătate publică conform prevederilor legale în vigoare.

Organizatorii evenimentului și angajatorii vor asigura condițiile prevăzute la art. 8, 9 și 10 din H.G. nr. 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 și a condițiilor din Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3142/1495/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, cu modificările şi completările ulterioare.

În precedenta hotărâre a CJSU era interzis consumul produselor achiziționate în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului și Împăratul Traian, între malul Dunării și taluzul superior, unde este organizat ”Festivalul Peștelui”.

Revenirea asupra acestei hotărâri s-a făcut în urma unei cereri de trimitere în judecată al subprefectului Simona Drăghincescu, în calitate de președinte al CJSU Brăila, invocând faptul că Festivalul Peștelui” este un proiect din fonduri europene, iar restricțiile impuse de acea hotărâre ar putea duce la pierderea finanțării europene.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •