Administratie

Circulația motocicletelor restricționată deocamdată doar pe o porțiune din Calea Călărașilor

Circulația motocicletelor restricționată deocamdată doar pe o porțiune din Calea Călărașilor

Consilierii municipali au aprobat astăzi proiectul privind restricția de circulație a motocicletelor pe Calea Călărașilor, Restricția se va aplica începând cu vara anului 2019, la inițiativa serviciului rutier al Poliției Municipiului Brăila, care a înaintat o adresă în acest sens Consiliului Local Municipal.

Consilierii liberali au propus la începutul ședinței, prin vocea lui Petrică Popa, retragerea temporară a acestui proiect de pe ordinea de zi.

”Solicit acest lucru pentru că eu consider că s-ar face o discriminare și totodată ar fi incorect față de cetățenii care locuiesc în alte zone, de a nu fi protejați printr-o hotărâre de Consiliu Local împotriva zgomotelor care depășesc un anumit număr de decibeli, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte” a spus consilierul liberal Petrică Costel Popa.

Propunerea liberalilor a fost respinsă și proiectul a rămas în dezbatere, pe ordinea de zi.

După o serie de discuții, care au durat aproape o oră, în care consilierii s-au contrazis asupra legalității unui proiect care ar îngrădi liberul acces la circulație, pe un drum public, proiectul a fost supus la vot cu unele modificări.

Astfel, se va limita accesul în perioada 1 iunie – 10 octombrie, în intervalul orar 22.00-6.00, doar motocicletelor care nu au instalat un sistem de amortizare a zgomotului. Consilierii au propus ca această restricție să fie implementată pe toată raza municipiului.

Primarul a spus că pentru a putea ca această măsură să asigure liniștea tuturor cetățenilor din municipiul Brăila, la proiectul de hotărâre să fie inclusă extinderea pe tot municipiul, dar interdicția poate fi extinsă numai cu condiția obținerii ulterioare a acordului Poliției.

La vot, doi liberali au votat împotrivă – Popa Petrică și Sorin Ioniță. Adrian Tabarac, Constantin Sîrbu, Raluca Bucur și Lucian Căprariu s-au abținut.

Proiectul a trecut în forma la care se interzice circulația motocicletelor care nu sunt dotate cu amortizoare de zgomot pe sectorul de drum cuprins între B-dul Dorobanților și B-dul Al. I. Cuza.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •