• Contact
duminică, 15, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Ciorba de fasole cu tarhon si afumatura

29/07/2013
in Lifestyle
Timp de citire:3 mins read
A A
0
Ciorba de fasole cu tarhon si afumatura
0
Distribuiri
4
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Ciorba de fasole cu tarhon si afumatura

 

ArticoleSimilare

Salata de fasole verde

Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

Chili con salchicas

[quote style=”1″]La cate variante de ciorbe de fasole exista pe fata pamantului, numa’ la noi…darmi-te aiurea, era de neiertat sa nu povestim si despre varianta ardeleneasca sadea, de Ciorba de fasole cu tarhon si afumatura. Este oricum si un proverb care suna chiar asa…” speranta de viata ar creste exponential daca legumele ar mirosi la fel de bine ca afumatura”…, asa ca, in lumina proverbului si spre marea bucurie a amatorilor de carnuri afumate si fasole, povestim astazi despre ciorba asta. Si pana la urma, nu-i mare filosofie, de-a lungul timpului, am savarsit cateva “modele” de borsuri si ciorbe de fasole, asta insemnand fireste, ca nu ar trebui sa intampinam mari dificultati in realizare.

Insa poate ca nu toti sunt in aceasta situatie, asa ca macar pe scurt amintim fazele principale.

Pana atunci insa sa vedem impreuna ingredientele necesare…(pentru o oala de 4 litri de ciorba)…[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 400 de grame de fasole boabe
  • 400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, scaricica, ma rog…ce preferati)
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi gospodarosi
  • 1 pastarnac falnic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei (asta, numai daca vreti…)
  • 200 g bulion de casa
  • 2-3 foi de dafin
  • 5 fire de tarhon
  • 5 ramurele de cimbru verde
  • O legatura de tarhon verde tocat pentru presarat
  • sare
  • piper
  • otet de mere pentru inacrit (daca doriti ciorba mai acra, ma rog…cum e naravul)

[/list]

Mod de preparare:

Pentru ca ciorba sa iasa asa cum trebuie si fasolea sa fie bine fiarta, musai sa avem grija ce fel de apa turnam in oala. Asta asa…ca sa pornim cu dreptul. Cum pe la robinetele de acasa curge in general apa dura, e mai indicat sa folosim apa imbuteliata, care are, care nu…”face un drum pana la munte si aduce apa de izvor”. Cand suntem siguri ca avem apa potrivita, punem fasolea la fiert. Sper ca a-ti observat cu totii ca in general boabele sunt tari, asa ca dragilor, puneti-le decuseara la muiat intr-o ulcica. Pana dimineata se vor invartosa frumos, numai bine de pus la fiert. Pentru ciorba, cea mai faina fasole-i cea grasa. Oleaca obeza!

Si iata ca apa incepe frumos sa clocoteasca, o aruncam pe prima, punem alta apa, care am avut grija sa o incalzim inainte, incepe iar sa clocoteasca, o aruncam si pe a doua, iar adaugam apa calda si o fierbem in asta, cea de-a treia. Treimea-i de la Dumnezeu!

Odata fasolea scursa, zvarlim afumatura si foile de dafin peste ea, si lasam la fiert, cat ne ocupam de legume (in principiu cam 1 ora, da’ cred ca nu ne ia atat de mult curatatul legumelor…totusi lasam o ora).

Curatam si spalam legumele, ceapa o tocam marunt la fel si radacinoasele.

Si iata ca a trecut si ora de care povesteam, fasolea si afumatura sunt aproape fierte, adaugam legumele, si firele de tarhon si cimbru verde (legate ca un buchet, pentru a putea fi scoase la sfarsit). Completam ciorba daca este nevoie cu apa incalzita in prealabil pe aragaz.

Urmeaza o operatiune delicata, dezosarea afumaturii, delicata…odata pentru ca frige strasnic, a doua oara pentru ca greu ne abtinem sa nu gustam peste masura din ea. Adaugam carnea dezosata iar in oala si scoatem “buchetul” de tarhon si cimbru.

Cum ce-i mult strica, ne apropiem fireste de final, afumatura este fiarta, legumele asisderi, asa ca adaugam bulionul si usturoiul zdrobit si lasam pret de vre-o 5 minute sa mai fiarba.

Tusa finala o dam din sare si piper zdrobit din belsug.

Luam ciorba de pe foc, presaram tarhon proaspat taiat si pecetluim oala sa-si plineasca de arome.

Asteptarea-i cea mai grea, asa ca nu-mi ramane decat sa va urez pofta buna!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: afumaturaciorbaCiorba cu tarhonCiorba de afumaturaCiorba de fasolefasolefasole cu tarhontarhon
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Arestat preventiv pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie de 3,23 g/l alcool pur în sânge 15/06/2025
  • Peste 40 de sancțiuni aplicate de polițiștii Serviciului Rutier 15/06/2025
  • Video: Razii de amploare sâmbătă seara 15/06/2025
  • Reprezentanta județului Brăila s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 fete 15/06/2025
  • ”BOOM BOOM” și ”Princess”, câștigătorii ediției a X-a a Concursului național ”Majorette Fest Dance” de la Brăila 15/06/2025
  • Locuri de muncă vacante în județul Brăila 15/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version