Politica

Cine sunt candidații PSD la primăriile din județ

Cine sunt candidații PSD la primăriile din județ

PSD va candidat la primăria Brăila cu actual primar, Viorel Marian Dragomir, iar Iulian Chiriac va candida pentru un nou mandat la șefia CJ Brăila. În județ, dintre primarii în funcție, doi nu mai candidează, dar vor susține alți candidați ai PSD.

PSD vrea să își mențină primarii în toate cele trei orașe din județul Brăila. Astfel, vor candidat pentru încă un mandat: Chiriță Fănel George la Ianca, Voinea Ionel la Făurei și Gheorghe Ionel la Însurăței. Chiriță este primar la Ianca din 2004, Voinea este în fruntea orașului Făurei din 2012, iar Gheorghe Ionel este primar din 2004, ales prima dată pe listele PDL, iar din 2014 a trecut la PSD.

La Bărăganul, actualul primar, Bivolaru Victor nu va mai candida pentru un nou mandat, după ce a fost primar timp de 12 ani. PSD l-a desemnat aici candidat pe Sandu Daniel Mihail. La Bertestii de jos va candida Ioniță Cornel, consilier local, venit de la UNPR. În comuna Bordei Verde, actualul primar, Rotaru Dumitru, are o misiune relativ ușoară pentru câștigarea celui de-al treilea mandat, având un singur contracandidat la primărie, de la PMP.

La Cazasu, din partea PSD va candida Horneț Alina. La Chiscani candidează actualul primar, Cojea Busuioc Costică, primar din 2016, după ce în mandatul 2012-2016 a fost viceprimar. La Ciocile candidează actualul primar, Robitu Costică, care își dorește un al doilea mandat. În comuna Cireșu, PSD candidează cu Dănciuc Dumitru.

La Dudești, Bocănel Marian candidează pentru un nou mandat, după 20 de ani în fruntea primăriei. La Frecăței candidează Greceanu Vasile.

Ganea Nicolae va candida pentru încă un mandat la primăria Galbenu, el fiind primar din 2008, ales prima dată pe listele PDL. La Gemenele Calu Petrică candidează pentru al 7-lea mandat, el fiind primar din 1996, când a fost ales pe listele PDAR. În comuna Grădiștea, singura în care PSD nu a avut consilieri locali în mandatul 2016-2020, va candida Serea Stela.

La Gropeni, candidatul PSD este fostul viceprimar Brăgău Anghel, care din 2004 a fost alături de actualul primar, la PDL, apoi PSD, iar la PNL, dar acum cei doi s-au despărțit și vor candida unul împotriva celuilalt. Tânărul primar de la Jirlău, Drăguț Daniel se va lupta pentru al doilea mandat în fruntea primăriei.

În comuna Mărașu, PSD va merge pe mâna lui Colceag Antonel, care la alegerile trecute a candidat din partea UNPR și a fost foarte aproape de a-l învinge pe primarul PNL. La Măxineni, candidatul PSD va fi David Gheorghe.

În comuna Mircea Vodă va candidat Ionescu Ion, care a fost viceprimar în mandatul 2008-2012. La Movila Miresii, Panțuru Dumitru candidează pentru a obține al 6-lea mandat, iar la Racovița, Mărgarit Ion vrea să revină la conducerea primăriei, unde are 7 mandate, dar a fost detronat în 2016 de actualul primar de la PMP.

La Râmnicelu, un alt veteran în fruntea primăriei, Chiru Lucian candidează pentru un nou mandat, după 24 de ani în fruntea primăriei. La primăria Romanu candidează Ioniță Steluța, care își dorește un al doilea mandat, primul fiind câștigat din postura de candidat independent. La Roșiori, Soceanu Neculai este primar din 2004 și candidează pentru încă un mandat.

La Salcia Tudor, PSD încearcă să câștige primăria cu Nițu Tincuța, actual consilier local. La Scorțaru Nou, PSD candidează la primărie cu Coteț Mircea.

În comuna Siliștea, Efteme Ilie are șanse mari să câștige al treilea mandat consecutiv, având un singur contracandidat, o tânără de 25 de ani de la PNL. Turcu Nicu este primar din anul 2000 și își propuneal 6-lea mandat în fruntea comunității. La Surdila -Găiseanca, PSD va candida cu Barbu Nicolae, viceprimar ales pe lista ALDE în 2016. La Surdila -Greci, PSD va candida la primărie cu Tudor Viorel, actual consilier local. La Șuțești, PSD merge tot cu Dobre Costică candidat la primărie, el fiind consilier local.

Pentru comuna Tichilești, PSD candidează tot cu Tatu Dumitru, singurul consilier pe care îl au în comună. La Traian, Abăseacă Nicușor vrea al 5-lea mandat în fruntea comunei. La Tudor Vladimirescu, Costantin Vasile este primar din 2004 și vrea al 5-lea mandat.

La Tufești, Ștefan Moise nu mai candidează, iar PSD va merge pe mâna lui Margineanu Ionel. În comuna Ulmu, Iconaru Marian este primar din anul 2000 și vrea încă un mandat. La Unirea, după ce în 2016 Puia Teodora a pierdut primăria la 9 voturi, va încerca acu să-l învingă pe primarul liberal din comună. La Vădeni, Coman Stanca este primar din 2000 și vrea încă un mandat. În comuna Victoria, PSD candidează tot cu Albu Costel, care a pierdut la diferență de 106 voturi în 2016. La Vișani, Caraman Neagu candidează pentru un nou mandat, el fiind în fruntea comunei din 1992, cu o perioadă de suspendare între 2006-2008.

La Viziru, Priceputu Dima speră să obțină al 3-lea mandat, după cele două consecutive, între 2008-2016. În 2016 a pierdut în fața lui Vasile Visalon, iar un an mai târziu, la alegerile anticipate, a pierdut în fața lui Victor Doagă. La Zăvoaia, PSD va candida la primărie cu Bucur Vasile, actualmente consilier local.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •