Sport

Cine si de ce arunca cu noroi in HC Dunarea Braila?

Cine si de ce arunca cu noroi in HC Dunarea Braila?
Cine si de ce arunca cu noroi in HC Dunarea Braila?
Cine si de ce arunca cu noroi in HC Dunarea Braila?

Înfrângerea de la CSM București a fetelor de la HC Dunărea Brăila a adus echipa antrenată de Costică Buceschi la a treia înfrângere din acest sezon. Dacă la acest meci era de așteptat ca HC Dunărea să nu pună mari probleme campioanelor, eșecurile de la Cluj și de la Vâlcea au fost mai greu de digerat de iubitorii handbalului din Brăila.

Cu un lot foarte valoros, cu multe jucătoare la lotul național al României, HC Dunărea se menține pe poziția a doua a clasamentului și după etapa a XVII-a, în ciuda faptului că nivelul jocului a scăzut în ultimul timp. S-a invocat mult problemele financiare cu care se confruntă clubul, probleme care au făcut ca pentru deplasarea la București să se caute o altă variantă de transport decât cea folosită până acum. Un transportator privat din Brăila s-a oferit să sponsorizeze deplasarea echipei la București, dar decizia de a se pleca în ziua jocului a aparținut conducerii tehnice a echipei.

În presa centrală au început să apară articole denigratoare la adresa clubului brăilean, în care Costică Buceschi s-a plâns de condițiile de transport și de faptul că fetele au comandat după meci pizza și nu au avut bani să meargă să mănânce la un restaurant în București. Se pare că fetele au fost cele care au solicitat să plece mai repede din București din cauza condițiilor atmosferice și de aceea s-a ajuns să mănânce pizza pe genunchi, în microbuz.

Situația financiară de la Brăila nu e singulară în sportul românesc, multe echipe confruntându-se cu probleme financiare acum, la început de an. Se pare că presiunea pusă de presa centrală, care scoate în evidență partea neagră de la clubul brăilean are ca scop scoaterea din circuitul handbalului românesc. De altfel totul a pornit de la apariția în presa centrală a unui articol în care se spunea că antrenorul Buceschi și alte 8 componente ale HC Dunărea își negociază transferul la Dinamo București. Reacția conducerii a venit destul de târziu, iar cei antrenorul Buceschi a reacționat târziu, desmințind că ar fi negociat cu Dinamo într-un interviu pentru Radio România Actualități.

[quote]Aș ruga iubitorii handbalului din Brăila să se uite mai mult la evoluțiile echipei în teren și mai puțin la problemele financiare cu care se confruntă clubul în această perioadă, probleme care se vor rezolva după aprobarea bugetelor de la Primărie și Consiliul Județean. Referitor la afirmațiile apărute în presă că HC Dunărea a fost singura echipă care ”nu a primit niciun ban de Sărbători”, vreu să precizez că în perioada 29 noiembrie – 30 decembrie 2016 am virat în conturile jucătoarelor aproximativ 320.000 lei, reprezentând bani din contractele jucătoarelor. La acest moment sunt întradevăr salarii restante pe lunile noiembrie și decembrie. Handbalul nu va dispărea de la Brăila indiferent de ce spun unii sau alții[/quote], a declarat directorul executiv al HC Dunărea Brăila, Dragoș Chiriță.

Suporterii au fost alături de echipă și în deplasarea de la CSM București, unde au fost prezenți o parte din membrii galeriei, veniți la meci pe cont propriu. Aceștia și-au încurajat echipa pe tot timpul meciului, fără a mai intra în conflict cu antrenorul Costică Buceschi, căruia i-au cerut demisia la ultimele meciuri de acasă.

Pentru HC Dunărea Brăila următorul meci va fi în Sala polivalentă din Brăila, duminică, 19 februarie, de la ora 16.00, când vor întâlni pe Danubius Galați. După acest meci va urma o deplasare lungă, la Zalău.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •