Stil de viata Actualitate Social

Cinci trasee turistice in Insula Mica a Brailei

Cinci trasee turistice in Insula Mica a Brailei
Cinci trasee turistice in Insula Mica a Brailei
Cinci trasee turistice in Insula Mica a Brailei

„Eco-turismul în regiunea Dunării” a fost tema dezbaterilor Conferinței finale a proiectului „Enjoying the biodiversity of the Small Wetland of Brăila by Guided Eco-tourism” (SWB_ECO_TOURS), care a avut loc joi, 3 aprilie, 2014, la Sala de conferințe a Grădinii Botanice din Galați.

Coordonatorul acestui proiect a fost Universitatea „Danubius” din Galaţi, prin Centrul de Cercetări DiSEDD, finanțarea proiectului fiind asigurată de DCC — „Danube Competence Center”.

„Danube Competence Center” este o asociație internațională ai cărei membri provin din sectoarele public, privat și organizații non-guvernamentale şi care urmăreşte crearea și promovarea unui singur brand de turism pentru regiunea Dunării, sprijinind crearea și dezvoltarea rețelelor interesate în turism din întreaga regiune a Dunării, investind în oameni și abilități, în consolidarea cooperării transnaționale.

Deosebit de interesante au fost dezbaterile pe tema potențialului și perspectivelor de dezvoltare ale Eco-turismului în regiunea Dunării purtate între doamna Prof. univ. dr. Doinița ARITON și domnul Radu MOISEI, Director PN „Balta Mică a Brăilei”.

Domnul Rector al Universității „Danubius”, Andy PUȘCĂ:

Mă bucur că suntem împreună astăzi și salut participarea tuturor partenerilor noștri din țară și străinătate. Este un moment prielnic să punem în discuție biodiversitatea zonei în care Universitatea „Danubius” își desfășoară activitatea. Proiectele Universității noastre converg către dezvoltarea durabilă. De asemenea, suntem inițiatorii Zonei Metropolitane, alt proiect important de dezvoltare a acestei zone. Suntem o universitate care dezvoltă noi programe de studii, de exemplu, programul de masterat Managementul Bioeconomiei în Contextul Creșterii Durabile, pentru că ne preocupă această tematică”

La eveniment au participat: Boris Camernik, Secretar General al DCC, Serbia; Vesna Vandic — director, Departamentul pentru Dezvoltarea Proiectelor, Facultatea de Ecologie Aplicată, Universitatea Singidunum, Belgrad, Serbia; dr. Dorin-Mihai Palaghiciuc, consilier diplomatic în cadrul Departamentului pentru Strategia Dunării al Ministerului Afacerilor Externe; dr. Fănică Jelescu, Consilier în cadrul Direcţiei Dezvoltare Teritorială al ANT (Autoritatea Națională pentru Turism); prof. dr. Mihail Dimitriu, Centrul de Cercetări Financiare și Monetare „Victor Slăvescu” din cadrul Academiei Române; Tiberiu Florescu şi Andreea Popa, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, România; ec. Dan Jalea — Alcovin SRL Măcin, România, membru în Consiliul director al DCC.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •