Social

Cinci soferi braileni depistati bauti la volan in weekendul trecut

Cinci soferi braileni depistati bauti la volan in weekendul trecut

În weekend-ul trecut polițiștii brăileni au susrpins în trafic mai mulți șoferi aflați la volan sub influența alcoolului, o încălcarea a codului rutier foarte gravă, care este însă foarte des întâlnită pe șoselele din Brăila.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01:20, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism care circula pe raza localităţii Chiscani.

Conducătorul auto, în vârstă de 54 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea determinării îmbibaţiei alcoolice din sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În aceeași noapte, la orele 01:30, în timp ce se aflau pe DE 584, la intersecţia cu DC 8, poliţiştii au efectuat un semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care nu s-a supus semnalelor de oprire şi şi-a continuat deplasarea, reuşind să fie blocat pe DN 2B, în dreptul Cabanei Stejarul.

Cu această ocazie s-a constat faptul că la volanul acestuia se afla un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Stăncuţa, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că şoferul  se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Duminică, 15 iulie 2018, în jurul orei 16:00,  un şofer, în vârstă de 45 de ani, din Brăila, s-a prezentat la ghișeul tamponări pentru soluționarea unui eveniment rutier.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat bărbatul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,62 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Duminică seara, la ora 20:20, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 29 ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor având în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,09 mg/l.

Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00:15, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe un brăilean în vârstă de 20 ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Plutinei, din municipiul Brăila, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tânărul șofer a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,38 mg/l în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •