Actualitate

Cinci olimpici internaționali din Brăila premiați de Ministerul Educației Naționale

Cinci olimpici internaționali din Brăila premiați de Ministerul Educației Naționale

Ministerul Educației Naționale a organizat joi, 20 decembrie 2018, cu începere de la ora 11:00, în noua Aulă a Universității POLITEHNICA din București, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline școlare. Printre elevii premiați s-au numărat și cinci brăileni, Radu Andrei, Alex Tatomir, Maria Iordache, Alexandru Chivu şi Maria Trifan.

În cadrul evenimentului au recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur și premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Radu Andrei, absolvent al Colegiului Naţional “N. Bălcescu”, a obţinut în anul şcolar precedent medalia de aur la Olimpiada Europeană de Fizică şi tot aur la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia. Alex Tatomir, absolvent şi el al Colegiului “Nicolae Bălcescu” a câştigat medalia de aur la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Maria Iordache, fostă elevă a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, în prezent elevă în clasa a IX-a la Colegiul “ Nicolae Bălcescu”, a fost premiată pentru medalia de bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Alexandru Chivu, elev la Colegiul “ Nicolae Bălcescu”, a fost premiat pentru medalia de argint câştigată la Olimpiada Balcanică de Geografie. Maria Ecaterina Trifan, elevă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” a fost răsplătită pentru premiul II obţinut la Olimpiada Internaţională a Elenismului. Profesorii care i-au coordonat pe acești elevi pentru performanțele obținute au fost: Aurelia Stroe, Nicoleta Becheanu, Iulian Danielescu, Liliana Iacob, Mariana Coman, Cristian Toncea şi Eirini Stalika.

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor.

Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Sumele primite de unitățile de învățământ vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •