Sport

Cinci medalii pentru sportivii de la CSM Braila

Cinci medalii pentru sportivii de la CSM Braila
Cinci medalii pentru sportivii de la CSM Braila
Cinci medalii pentru sportivii de la CSM Braila

Secția de kaiac-canoe a CSM Brăila a participat cu 22 de sportivi la Campionatul Național de juniori I, II și cadeți care au avut loc în perioada 7-9 august 2014 pe Lacul de la Bascov-Budeasa, în județul Argeș.

La aceste campionate naționale, sportivii brăileni au câștigat două medalii de aur, două de argint și una de bronz, o performanță deosebită având în vedere condițiile de pregătire de anul acesta, în care nu au avut posibilitatea unui cantonament de pregătire a acestei competiții.

Prima medalie de aur a fost câștigată de Gheorghe Stoian la canoe 1-1000 m, juniori II, sportivul brăilean fiind și component al lotului național de juniori al României. Tot medalie de aur a câștigat și ambarcațiunea de Kaiac 4 2000 m, juniori III a CSM Brăila, formată din Victor Văsii, Manuel Stamu, Ștefan Dumitrescu și Mihai Ghionea.

Echipajul de canoe 4 -1000 m juniori II de la CSM Brăila, în componența Stoian Gheorghe, Pârvu Mihai, Ivanov Mihai și Botoroga Alexandru au terminat cursa pe locul 2 și a intrat în posesia medaliilor de argint, deși ar fi trebuit să fie una de aur, dacă condițiile de pregătire ar fi fost cele optime. Tot medalie de argint a fost obținută și de echipajul de kaiac 4 juniori III -2000 m, format din Ene George, Calaver Robert, Sârbu Ciprian și Voicilă Dragoș.

Sportivii de la CSM Brăila, pregătiți de antrenoarea Florentina Ion, au mai obținut medalii de bronz la canoe 2, juniori III-2000 m, echipaj alcătuit din sportivii Viliman Gheorghe și Alexandru Bernacic, dar mai puteau să urce pe podium și la alte probe, unde s-au clasat pe locul 4.

Stagiul de la Bascov-Budeasa nu s-a încheiat însă, în aceste zile urmând selecţia pentru loturile naţionale, constând în probe din serii, semifinale şi finale. Selecţia se desfăşoară pe două nivele, şi anume la juniori II, pentru Centrele regionale cu finanţare parţială de la federaţia de profil, respectiv juniori I, centralizat, la baza nautică de la Piteşti, în vederea alcătuirii loturilor reprezentative ale României.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •