Sport

Cinci medalii la juniori 3 pentru atletii de la LPS Braila

Cinci medalii la juniori 3 pentru atletii de la LPS Braila
Cinci medalii la juniori 3 pentru atletii de la LPS Braila
Banaga si Caracuda pe podium la 100 m garduri

La etapa finală a naţionalelor de atletism rezervate juniorilor 3, care s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la București, sportivii de la LPS Brăila au reușit să câștige cinci locuri pe podium: un loc întâi, doua locuri 2 și două locuri trei.

Andrei Negoita
Andrei Negoita

Andrei Negoiță, de la grupa profesoarei Anilena Anton, a fost cel mai rapid în proba de 110 m garduri, cu timpul de 15:45 secunde, iar Matei Tronciu, a fost medaliat cu bronz în aceeași probă, el realizând un timp de 16:26 secunde. Calificat în finala acestei probe cu al 5-lea timp după serii, Marian Petre nu terminat cursa în finală, iar Alexandru Iconaru s-a clasat pe locul 6.

Iulia Banaga
Iulia Banaga

Atleta cu dublă legitimare LPS Brăila/CSM Oneşti, Nicoleta Iulia Banaga de la grupa profesorului Nicolae Daniel Iorga, a terminat pe locul 2 în proba de 100 m garduri fete și a devenit vicecampioană naţională la 100 m garduri, cu timpul de 15:09, la doar o sutime de secundă de medalia de aur. Pe locul 3 în aceeași probă s-a clasat Andreea Mihaela Caracuda, care de asemenea are dublă legitimare LPS Brăila/CSM Oneşti. Andreea Caracuda a venit puternic din spate pe ultimii metri și a câștigat medalia de bronz cu prețul unei accidentări la piciorul stâng. Petronela Cristea, calificată cu al cincilea timp, a fost descalificată în finală.

Ștafeta băieților de la LPS, formată din Matei Tronciu, Andrei Negoiţă, Ionuţ Buzea şi Petrişor Tudor a câștigat încă o medalie de argint în proba de ştafetă 4X100 m plat.

Alături de acești sportivi, care au alergat în finale, la întrecerile de la București au mai participat Ionuț Buzea de la LPS Brăila, clasat pe locul 15 în calificări la 100 m plat, probă în care Petrișor Tudor s-a clasat pe locul 14 după seriile eliminatorii. La 200 m plat băieți, Petrișor Tudor s-a clasat pe locul 9, iar Negoiță, Buzea, Iconaru și Tronciu s-au clasat pe locuri de la 19 în jos. La 200 m plat fete, Banaga s-a clasat pe locul 15, iar Cristea pe locul 23.

În proba fetelor de 400 m garduri a alergat și sportiva de la CSM Brăila, Alexandra Pohoanță-Nenciu, care s-a clasat pe locul 10.
Atleţii de la LPS Brăila au fost însoţiţi la această competiție, la care au participat 469 de atleți, dintre care 233 la fete și 236 la băieți, proveniți de la 101 de cluburi, de profesorii Nicolae Iorga şi Fănel Ionescu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •