Actualitate

Cinci femei atacate in strada de un barbat cu probleme psihice

Cinci femei atacate in strada de un barbat cu probleme psihice
Cinci femei atacate in strada de un barbat cu probleme psihice
Cinci femei atacate in strada de un barbat cu probleme psihice

Un bărbat cu probleme psihice grave a agresat astăzi dimineaţă, între orele 7.30-10.00, cinci femei cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, în zona Piața Concordia. Victimele au sunat la 112 şi au fost preluate de ambulanţele SAJ, care le-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru îngrijiri medicale.

Acesta le-a lovit cu pumnul în zona capului şi s-a făcut nevăzut. Patru dintre atacuri s-au desfăşurat pe Calea Călăraşilor, în diverse puncte, iar unul la intersecţia Bulevardului Dorobanţilor cu strada Tineretului.

Bărbatul, M. Emil, în vârstă de 37 de ani, locuieşte în zonă, iar în 2014 a fost diagnosticat cu schizofrenie. În perioada 2014-2015 a avut 21 de internări la Spitalul de Psihiatrie din Brăila, ultima în noiembrie 2015, când a fost externat pentru că se simţea bine, în urma tratamentului urmat.

Marţi dimineaţă, bărbatul a avut o criză şi a ieşit pe străzi. Pe prima femeie a atacat-o în zona Bariera Călărașilor, după care s-a dus la o farmacie situată la intersecţia Bulevardului Dorobanţilor cu strada Tineretului, unde lucrase cândva mama sa. Acolo a găsit o farmacistă pe care bărbatul a dat-o cu capul de tejghea, după care s-a făcut nevăzut. După câteva minute, a ajuns în staţia de autobuz din apropierea Spitalului de Psihiatrie, unde a lovit o femeie care aștepta autobuzul cu un pumn în cap. După ce femeia a căzut la pământ bărbatul a fugit, dar acest incident a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. A fugit câţiva metri mai încolo, chiar la una dintre porţile Spitalului de Psihiatrie, unde a dat nas în nas cu o asistentă din spital, pe care a lovit-o cu pumnii şi picioarele. În dreptul Tribunalului Brăila a atacat a cincea femeia.

La aproape două ore de la primul atac, după o desfăşurare de forţe a polițiștilor din Brăila, bărbatul a fost prins în apropiere de Casa Agronomului și a fost dus tot la Spitalul de Psihiatrie, unde a fost legat şi sedat, pentru că era violent.

Medicii susţin că M. Emil va putea rămâne doar 30 de zile la Spitalul de Psihiatrie Sfântul Pantelimon, pentru că aşa prevede legislaţia, după care va ajunge din nou pe stradă, unde va putea fi iar un pericol public.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •