Sport

Chindia Târgoviște nu avea nevoie de un penalty cadou de la arbitru pentru a învinge pe Dacia Unirea Brăila

Chindia Târgoviște nu avea nevoie de un penalty cadou de la arbitru pentru a învinge pe Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila a jucat vineri seară, în primul meci al etapei a 28-a, în deplasare la Chindia Târgoviște. Duelul dintre Viorel Moldovan și Florentin Petre a fost câștigat, mult mai clar decât o arată scorul, de primul cu scorul de 3-0 (0-0). Gazdele au ratat cât pentru două meciuri, dar nu au profitat decât de trei ori de erorile din apărarea brăileană și de evoluția penibilă a portarului american Rogers Austin.

Prima repriză s-a încheiat fără gol marcat, deși Chindia a avut mai multe situații clare de a înscrie. În minutul 2 Florea a trecut în viteză pe lângă un fundaș al Daciei Unirea, a trecut mingea pe lângă Rogers, ieşit în faţa careului, şi ambii jucători au căzut, dar arbitrul a dictat fault în atac. două minute mai târziu Florea a primit o pasă peste apărarea brăileană, a scăpat în stânga și a pătruns în careu, de unde a şutat din drop, însă mingea s-a dus pe lângă prima bară. În minutul 12 Florea a recentrat cu latul în centrul careului pentru Valentin Alexandru, care s-a împiedicat singur şi a căzut lângă Diakite. Peste încă trei minute, pe un contraatac al Chindiei, Neguţ a ajuns în colţul din stânga al careului şi i-a pasat în centru lui Florea, care a tras de la 16 metri, dar mingea l-a lovit în spate pe Jean Prunescu şi a lovit transversala, aproape de vinclul din stânga.

În minutul 17 Ciucureanu a bătut o lovitură liberă din lateral stânga dar mingea a fost deviată de un jucător al gazdelor în corner. Căruță a executat lovitura de la colțul terenului dar centrarea s-a pe linia careului mic a fost respinsă de Alexandru. În minutul 19 Sahru i-a pasat în adâncime lui Jallow care a pătruns în careu, i-a fentat pe pe Şandru şi Panait dar a tras de la 10 metri lateral în blocajul lui Şandru. Căruță a executat cornerul însă prea lung și mingea a traversat careul și gazdele au pornit un atac rapid. Liviu Mihai a înalţat o minge din dreapta către partea opusă a careului, Florea a reluat cu capul din 7 metri către colţul lung, însă mingea a trecut puţin pe lângă poartă.

În minutul 22 la un corner de pe dreapta al gazdelor, Rogers a ieșit și a respins greşit în lateral, mingea a ajuns la Florea, care a şutat din 7 metri lateral stânga peste transversală. În minutul 29 o nouă nesincronizare a apărării brăilene nu a fost speculată de Neguț, care i-a ciupit mingea din fața lui Mușea și a trimis în aut de poartă. Fază bâlbâită în careu Brăilei în minutul 34. Mingea a ajuns la Leca, care a tras din 6 metri în blocaj. Mingea a ajuns mai apoi la Liviu Mihai, care a reluat din voleu, de la marginea careului, dar l-a nimerit în spate pe Alexandru, iar mingea s-a dus cu boltă peste poarta lui Rogers.

În minutul 41 Sahru a centrat de pe dreapta, iar Pleșa a reluat pe colțul scurt, pe lângă poartă. Două minute mai târziu Florea a șutat de la 8 metri poziție centrală, fără adversar, peste poartă și la pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

Chindia a intrat în repriza secundă decisă să tranșeze soarta celor trei puncte. În minutul 52 Cherchez a executat un corner de pe dreapta și i-a trimis la marginea careului mare lui Liviu Mihai. Acesta a centrat în careu de unde Mihai Leca, nemarcat, a înscris cu capul în dreapta lui Rogers, 1-0.

În minutulș 59 Neguţ a pătruns în careu, pe partea stângă, a centrat la marginea careului mic de unde Daniel Florea a reluat cu capul în bara din dreapta, mingea i-a revenit lui Florea care a reluat din 5 metri sub transversală, 2-0.

În minutul 59 Pleșa a pătruns în careu pe partea dreaptă și a șutat pe colțul scurt, însă Aioanei a respins în corner.

În minutul 61 Cherchez a trimis o pasă pe culoar pentru Daniel Florea, care a scăpat singur cu portarul, a pătruns în careu şi încercând să lobeze portarul trimite din 14 metri mult pe lângă colțul lung. Flore s-a ciocnit apoi cu rogers și spre stupefacția tuturor arbitrul Vladimir Andrei Nagy din Aiud a dictat penalty și cartonaș galben pentru portarul Brăilei. Cristian cherchez a executat lovitura de pedeapsă în stânga portarului și a majorat diferența dintr-un penalty inventat de arbitru.

Ocaziile gazdelor au continuat, dar aceștia le-au irosit cu multă ușurință. În minutul 68 Cherchez a pleacat pe un contraatac pe stânga, a centrat la bara a doua, Rogers a plonjat pe lângă minge și Florea, din 5 metri, a trimis peste poartă. Două minute mai târziu Rogers a prins un șut de la distanță a lui Cherchez.

În minutul 77 Jallow a combinat cu Pleșa, dar șutul acestuia a fost blocat de un adversar. În minutul 84 la un corner al Brăilei, Prunescu a reluat paralel cu poarta, iar peste două minute Aioanei a reținut în doi timpi șutul de la 20 de metri a lui Jallow.  În minutul 89 Konyeha a tras din dreapta, iar Aioani a respins în corner: Ciucureanu a executat lovitura de la colțul terenului, pe bara a doua, dar Aioanei a ieșit și a reținut. În minutul 90+2 ambele echipe au avut două faze de poartă. Mai întâi Konyeha a șutat cu boltă de la 20 de metri și portarul chindiei a reținut, pentru ca apoi Rață să nu ajungă din 3 matri la o centrare a lui Liviu Mihai și scorul final a rămas 3-0 pentru gazde.

Chindia: Aioani – Martac, Leca, Bg. Şandru, D. Panait – Andr. Şerban, Liv. Mihai (cpt.), D. Novac, Cr. Neguţ (D. Dumitraşcu 73′) – Val. Alexandru (Cherchez 46′), D. Florea (Raţă 80′). Antrenor: Viorel Moldovan

Dacia Unirea: Rogers – Muşea, Prunescu, Diakite, Van den Driest – Pleşa (M. Mihalcea 77′), Căruţă (Izmană 59′) – Sahru (Coteţ 59′), Konyeha, Ciucureanu (cpt.) – Jallow. Antrenor: Florentin Petre

Dacia Unirea Brăila rămâne pe ultimul loc și după această etapă, indiferent de rezultatele din celelalte meciuri. În etapa viitoare, miercuri, 10 aprilie, de la ora 17.00, Dacia Unirea va primi pe Municipalul brăilean replica celor de la Energeticianul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •