Cultura

Chiar dacă e luni, mergem la teatru

Chiar dacă e luni, mergem la teatru

Festivalul Internațional ”Zile și nopți de teatru la Brăila” continuă astăzi cu două noi piese interesante, ”Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt și ”Tatăl”de Florian Zeller.

Luni, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti, se va juca piesa ”Oscar și Tanti Roz”, pusă în scenă de Teatrul Eugene Ionesco din Chișinău, în regia lui Petru Vutcărău.  

”Oscar si Tanti Roz” nu e doar povestea unui copil nedreptățit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu, e povestea noastră, a tuturor. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburator: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viață, indiferent de cum ți-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsa – fără a uita totuși să răspândești binele în jurul tău.

Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, defapt, destinul.

Spectacolul durează două ore și 10 minute și mai sunt câteva bilete care pot fi procurate atât online cât și de la Agenția Teatrului Maria Filotti.

De la ora 20.30, în Sala Studio a Teatrului Maria Filotti se va juca spectacolul Teatrului Ioan Slavici din Arad, ”Tatăl”.

Andre este un om persecutat. De toți. Tot timpul. Asistenta care ar trebui să aibă grijă de el, îi fură ceasul. Fiica lui, Anne, o femeie care se îngrijorează prea mult, încearcă să îi ia apartamentul. Frumosul lui apartament în care trăiește de mai bine de 30 de ani. Apartamentul în care, da, el este capabil să trăiască de unul singur. Soțul acesteia-Pierre (sau poate amatul său) împreună cu care ea se va muta la Londra (sau va rămâne la Paris) îl amenință cu violență. Fiica lui Elise, cea pe care o iubește de fapt…unde este ea? Ea nu vine niciodată să îl viziteze. Ce și cât din toate acestea este realitate și cât produsul unei minți chinuite de demență?Întrebări dureroase la care privitorul găsește răspuns în “Tatăl” de Florian Zeller -un mister tragic-comic, o poveste de familie sobră și realistă, o privire emoțională și emoționantă asupra lumii, prin ochii unui om care suferă de demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale.

Spectacolul durează o oră și 30 de minute și este interzis minorilor sub 15 ani. Și pentru acest spectacol mai sunt disponibile aproximativ 20 de bilete.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •