Sport

CF Braila a pierdut dintr-un penalty

CF Braila a pierdut dintr-un penalty
CF Braila a pierdut dintr-un penalty
CF Braila a pierdut dintr-un penalty

Vineri 3 mai, de la ora 11.00, pe stadionul Municipal din Botosani, s-a disputat derby-ul etapei a XXIV-a din seria Est a Ligii a 2-a, intre FC Botosani si CF Braila. Pe o vreme excelenta, cu o temperatura de 23 de grade, lidera seriei si-a consolidate pozitia in clasament castigand intalnirea cu scorul de 1-0 (1-0), printr-un gol inscris in minutul 4 din penalty.

Partida a inceput cu o intarziere de cinci minute, iar brailenii au avut lovitura de start, insa botosanenii au obtinut o lovitura de la 11 m in minutul 3, la prima actiune de atac. Portarul brailenilor, Gabriel Bunduc, a iesit neinspirat in lateral, la un metru de linia portii si l-a faultat pe Attila Hadnagy, iar centralul Mugur Draganescu a dictat penalty pentru gazde in ciuda protestelor brailenilor. A executat Gabriel Vasvari, in stanga lui Bunduc si scorul a devenit 1-0 in minutul 4.

Brailenii nu au avut o reactie pe masura la golul primit, iar cei care isi creaza ocazii sunt tot gazdele. In minutul 13, Fulop a patruns in careu pe stanga, a sutat la coltul scurt, dar Bunduc a respins in corner. Croitoru a executat cornerul, iar Hadnagy nu a reusit din 6 m sa reia pe spatiul portii. In minutul 16, Ignea a sutat de la 16 m, dar Bunduc a retinut, iar un minut mai tarziu, brailenii au respins bine o centrare in careu a lui Croitoru. In minutul 19, Fulop a sutat plasat din marginea careului, dar mingea a trecut putin peste poarta. In minutul 23, fundasul botosanean Andrei Tepes, urcat in atac, a reluat cu capul din 7 m pe langa poarta lui Bunduc, desi era nemarcat de jucatorii braileni. Un minut mai tarziu, a fost randul lui Vraciu sa-l incerce pe Bunduc, dar acesta a retinut. Dupa ce in prima jumatate de ora jucatorii lui Alin Panzaru nu si-au creat nici o ocazie de gol, gazdele au inceput sa se retraga si s-a incerce conservarea rezultatului stabilit in minutul 4, iar brailenii au primul atac mai consistent in minutul 31, cand Ciocalteu a centrat in careu, iar lovitura de cap a lui campeanu a fost respinsa de jucatorii gazdelor, iar sutul lui Ciocalteu de la 13 m il loveste pe Ursu.

In minutul 33, Balasa este aproape de autogol, la o centrare de pe stanga, incercand sa respiunga a trimis in plasa laterala a propriei porti. In minutul 35 am consemnat prima mare ocazie a brailenilor. Neagoe a sutat in zid dintr-o lovitura libera de la 35 m, botosenenii au respins, mingea a ajuns la 23 de metri la Puscasu, care a reluat din drop in bara transfersala. In minutul 39, Punga incearca un sut de la 25 m, dar mingea este deviata si Sergiu Dani a retinut fara emotii. Ultima actiune de atac a primei reprize a apartinut tot brailenilor, dar centrarea lui Ciocalteu nu a gasit nici un coechipier in careu si rezultatul a ramas cel stabilit in minutul 4.

Neagoe, Punga si Balasa – maini moarte la Botosani

In repriza a doua tot brailenii au fost mai insistenti in atac, dar lovitura libera de la 35 m executata de Necoara s-a dus mult peste poarta. In minutul 52, Alex Ciocalteu a patruns in careu, dar centrarea acestuia nu a fost ajunsa de Punga. Doua minute mai tarziu, Fulop a patruns in careu, dar talonat de Ivan a intrat in unghi si a scapat mingea in aut de poarta. Brailenii au revenit in atac, dar centrarea lui Bosoi s-a scurs in aut de poarta, iar gazdele au ripostat la faza urmatoare printr-un sut de la 25 m a lui Ignea, care a trecut pe langa poarta. Brailenii au continuat sa atace, insa steril, fara rezultat, in timp ce atacurile gazdelor au fost respinse in corner de apararea oaspetilor. In minutul 62, Bosoi a centrat de pe dreapta, iar Campeanu a reluat cu capul din 6 m si mingea a iesit in corner din spatele unui fundas al gazdelor. Lovitura de colt a fost executata de Punga, Necoara a recentrat cu capul spre coltul lung, de unde Bosoi a reluat cu capul peste poarta.

In minutul 65, brailenii au solicitat penalty la Campeanu, care a fost faultat in careu de Acsinte, dar centralul nu mai arata punctul cu var. In minutul 70 a fost o noua faza in care centralul l-a protejat pe Vasvari, caruia nu i-a acordat cartonas galben dupa ce l-a tinut cu mainile de picior pe Adrian Campeanu. Botosenenii au o noua situatie de gol in minutul 72, cand centrarea in careu a lui Croitoru a fost reluata de Hadnagy in fundasul Ignat. Brailenii au ripostat imediat prin Punga, dar sutul acestuia din marginea careului a lovit plasa laterala. In minutul 73, Bordeianu a scapat spre poarta lui Bunduc, dar Bosoi l-a oprit cu pretul unui cartonas galben la 35 m.

Lovitura libera executata de Croitoru a fost respinsa de apararea braileana, iar Laurentiu Ivan este aproape de autogol. Acesta a reluat cu capul dar mingea a izbit transversala. In ultimele minute gazdele au inceput sat raga de timp pentru a pastra rezultatul, dar nici brailenii nu au fost foarte insistenti pe faza de atac. Ultima ocazie a gazdelor a apartinut lui Tepes, care a patruns in careu, dar Puscasu a respins in corner, iar dupa cornerul executat de Croitoru, Dinu si Vraciu au sutat in fundasii braileni. In minutul 87, Voicu a deviat o pasa a lui campeanu in bratele lui Sergiu Dani, iar un minut mai tarziu, la o lovitura libera executata de Necoara, centrarea acestuia in careu se indrepta spre Ndigwe, dar acesta a cazut in careu insa s-a acordat fault in atac. Fluierul final al meciului a venit dupa trei minute suplimentare, in care ultima actiune a meciului s-a incheiat cu un fault in atac al brailenilor.

Adio promovare

Panzaru, Bosoi si Bunduc
Panzaru, Bosoi si Bunduc

CF Braila a evoluat in aceasta partida in urmatoarea formula: Bunduc – Bosoi, D. Ignat, L. Ivan, Necoara – Balasa (min. 56 M. Voicu), R. Neagoe (min. 65 E. Ndigwe), Puscasu, Punga – Ad. Campeanu, Ciocalteu (min. 76 B. Rusu). De partea cealalta, Cristi popovici a utilizat urmatoarea echipa: Sergiu Dani – Tepes, Ursu, C. Dinu, Acsinte – M. Croitoru, Ignea (min. 70 G. Taban), Vasvari, Vraciu – Fulop (min. 65 V. Bordeanu), Hadnagy (min. 80 Boghian). De la CF Braila au primit cartonase galbene: Ciocalteu, Bosoi si Balasa, iar de la FC Botosani au fost avertizati: Croitoru, Vasvari si Fulop.

La final gazdele au dansat hora bucuriei, in apaluzele celor circa 5.000 de spectatori prezenti in tribune, dupa ce a luat avans de 7 puncte fata de locul 2, ocupat de Sageata Navodari. CF Braila a iesit practic din cursa pentru promovare, desi se afla la doar 4 puncte in spatele celor de la Navodari. Aceasta a fost a sasea infrangere a brailenilor in fata celor de la Botosani si a cincea in care nu au reusit sa inscrie. Celelalte rezultate inregistrate in etapa a XXIV-a au fost: CS Otopeni – Sageata Navodari 0-1 (0-1); Dunarea Galati – CS Buftea 0-1 (0-1); Farul Constanta – Dinamo II Bucuresti 5-2 (3-2); Rapid CFR Suceava – Chindia Targoviste 3-0 (2-0).

Clasamentul seriei Est a Ligii a 2-a arata astfel:

1FC Botosani

20

14

2

4

37-16 (21)

44

2

Sageata Navodari

19

11

4

4

38-22 (16)

37

3

Delta Tulcea

20

10

6

4

34-17 (17)

36

4

CS Otopeni

20

10

5

5

27-21 (6)

35

5

CF Braila

19

10

3

6

33-29 (4)

33

6

Sportul Studentesc

19

8

1

10

24-37 (-13)

25

7

Unirea Slobozia

18

6

6

6

29-31 (-2)

24

8

Dunarea Galati

19

6

4

9

19-24 (-5)

22

9

CS Buftea

19

6

4

9

25-34 (-9)

22

10

Rapid CFR Suceava

19

5

5

9

22-27 (-5)

20

11

Dinamo II Bucuresti

20

5

4

11

26-36 (-10)

19

12

Chindia Targoviste

19

4

5

10

24-32 (-8)

17

13

Farul Constanta

19

5

1

13

24-36 (-12)

16

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.