Social

Ce masuri iau autoritatile cu ”targul de masini” de pe soseaua Buzaului?

Ce masuri iau autoritatile cu ”targul de masini” de pe soseaua Buzaului?

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF derulează operațiunea numită „Xenon”, verificând toate autovehiculele second-hand achiziţionate intracomunitar. Inspectorii fiscului vor reține pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceștia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.

În Brăila există mai multe firme care se ocupă cu vânzarea autoturismelor second-hand, dar și mai mulți ”samsari” care expun mașinile în diverse locații, mai mult sau mai puțin legale.

Una din zonele în care sunt expuse la vânzare zeci de autovehicule este pe un teren viran, aflat pe șoseaua Buzăului, în vecinătatea ”Penny Market”, dar și de domiciliul primarului Dragomir.

Până de curând și parcările supermarketurilor din oraș erau ocupate de autoturisme expuse la vânzare de diverse persoane fizice. La intervenția conducerii acestor societăți comerciale mașinile au fost îndepărtate, dar tot mai se găsesc câte una-două în acele parcări, fără a fi deranjate de nimeni.

Poliția Locală a aplicat unele amenzi pentru cei care își expun mașinile la vânzare pe domeniul public, dar nici asta nu i-a speriat pe vânzătorii de mașini. În continuare sunt multe vehicule cu anunțuri de vânzare care sunt parcate pe prima bandă a principalelor artere de circulație din Brăila.

Pe terenul viran de pe Șoseaua Buzăului, unde Poliția Locală a aplicat proprietarilor amenzi pentru neîntreținerea curățeniei, se află un adevărat parc auto cu mașini second-hand, care însă funcționează ilegal. Terenul este ocupat de mașinile câtorva persoane, chiar dacă la vânzare sunt expuse peste 100 de autoturisme. Numerele de telefon care apar pe parbrizele mașinilor și care însoțesc anunțul de vânzare cu caracteristicile autoturismului, arată că vânzătorii au câte 5-6 mașini expuse la vânzare.

Noua prevedere prin care un proprietar nu poate cumpăra sau vinde mai mult de două mașin pe an nu îi afectează pe vânzătorii de mașini la colțul străzii. Românul este inventiv și a găsit soluții pentru a ”fenta” legea.

Activitatea de vânzare a autoturismelor în zona de pe Șoseaua Buzăului este una la limita legii. Chiar dacă se desfășoară pe un teren privat, iar Poliția Locală nu poate interveni pentru a sancționa faptul că într-o zonă circulată din apropierea intrării în municipiul Brăila sunt parcate zeci de mașini, activitaea desfășurată acolo este una ilegală.

Vânzările de autoturisme second-hand pe terenul de pe Șoseaua Buzăului se desfășoară fără autorizație de la Primăria Municipiului Brăila, iar autoritățile nu i-au nici o măsură pentru intrarea în legalitate, mai ales că acele mașini parcate pe o zonă foarte circulată la intrarea în municipiu, pe un teren viran lăsat de izbeliște de proprietari, nu dau prea bine.

Unii dintre proprietarii acelor terenuri au pus deja anunțuri de vânzare, montând niște panouri în care au scris anunțurile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •