Silviu Mares 24 decembrie 2012
Ce avantaje ai daca muncesti in noaptea de Craciun?
Ce avantaje ai daca muncesti in noaptea de Craciun?
Ce avantaje ai daca muncesti in noaptea de Craciun?

Ce avantaje ai daca muncesti in noaptea de Craciun, cand cei mai multi oameni sarbatoresc? Site-ul belgian de recrutare www.references.be a identificat sapte avantaje pentru cei care mersul la lucru intr-o zi in care cei mai multi au cu totul alte griji nu trebuie sa fie o corvoada.

Primul dintre aceste motive este atmosfera buna dintre colegi. Daca sunteti obligati sa lucrati intr-o zi de sarbatoare, incercati sa faceti ca asta sa fie cat mai agreabil. In astfel de zile, de obicei numarul angajatilor care vin la serviciu este foarte limitat, ceea ce reprezinta niste circumstante ideale pentru a cunoaste mai bine colegii prezenti.

Al doilea motiv este ca o astfel de zi este propice pentru a face curat pe birou, arhivand dosarele sau aruncand documentele inutile. Se poate lucra mai eficient pe un birou curat si organizat, ca sa nu mai mentionam faptul ca uneori astfel de momente sunt asociate cu amintiri amuzante, mentioneaza site-ul belgian de recrutare.

Un motiv pentru a veni la serviciu intr-o zi de sarbatoare este si evitarea unei reuniuni de familie plictisitoare. Cel putin la serviciu nicio ruda insistenta nu va va cere sa va povestiti viata si nu va trebui sa radeti la glumele nesarate ale vreunui unchi putin pilit.

Un alt motiv care nu este deloc de neglijat este faptul ca, lucrand intr-o astfel de zi, veti avea o zi de recuperat. Astfel ca, in momentul in care toata lumea va reveni la serviciu dupa sarbatori, va veti putea lua liber cand va convine mai mult.

Al cincilea avantaj al unei zi de lucru de Craciun este faptul ca cel mai probabil aceasta va fi cu desavarsire calma, in conditiile in care putini oameni lucreaza de sarbatori. O zi perfecta pentru a inchide vechi dosare sau de a rezolva probleme dificile fara a fi in niciun fel distrasi.

Acceptand sa lucrati intr-o zi de sarbatoare, puteti sa-i demonstrati superiorului ca sunteti flexibili. Iar acesta va fi un atu care va va oferi oportunitatea de a cere ceva in schimb data viitoare.

Nu in ultimul rand, un avantaj il constituie lipsa cozilor, atat pe strazi, cat si in putinele magazine care mai au mai ramas deschise. Cum toata lumea a ramas acasa, drumul cu masina pana la serviciu poate fi intr-adevar lipsit de stres.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.