Politica

Cătălin Stancu: Un condamnat penal va fi lăsat să-și continue mandatul de senator

Cătălin Stancu: Un condamnat penal va fi lăsat să-și continue mandatul de senator

Președintele USR Brăila, Cătălin Stancu consideră incorectă decizia Comisiei juridice a Senatului României, unde se precizează că senatorul ALDE Mihai Ruse își va putea continua activitatea în Parlament, în ciuda condamnării la 6 luni de închisoare cu suspendarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani și jumătate, pentru conflict de interese în formă continuată și fals intelectual. 

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a condamnat pe senatorul brăilean Mihai Ruse la 6 luni de închisoare cu suspendarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani și jumătate, pentru conflict de interese în formă continuată și fals intelectual. Comisia juridică din Senatul României a decis, astăzi, că acesta își poate continua activitatea în Parlament până la terminarea mandatului.

Președintele USR Brăila, Cătălin Stancu s-a arătat consternat de modul în care coaliția PSD-ALDE tratează aceste aspecte, într-o perioadă în care partidul său a strâns un milion de semnături la nivel național în campania ”Fără Penali în Funcții Publice”.

În mod absolut nefericit, un condamnat penal va fi lăsat săși continue mandatul de senator deși este condamnat definitiv și irevocabil!
Pentru eliminarea acestor situații USR a gândit și dus până la capat inițiativa Fără Penali în Funcții Publice, în urma căreia ar trebui ca penalii să nu mai aibă ce să caute în Senat, la Camera Deputaților, în Guvern, și niciunde în vreo funcție publică!
Pentru situații ca și aceasta a senatorului de Brăila Mihai Ruse, coaliția monstruoasă PSD – ALDE face tot ce îi stă în puteri să nu se aplice această inițiativă legislativă, FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE!
Au încercat tot felul de tertipuri să ne pună bete în roate, primarii nu au returnat dosare întregi cu semnături, și dacă le-au returnat atunci au invalidat mii, zeci de mii, apoi dintre cele 1.000.000 de semnături depuse la Parlament, au dispărut câteva sute de mii… Acum, semnăturile au ajuns la Curtea Constituțională pentru validare. USR va duce până la capat inițiativa asta, tocmai pentru ca situații ca și cea a senatorului ALDE Mihai Ruse să nu mai poată apare. Un condamnat în continuare la Senat!”, a spus Cătălin Stancu.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •