Politica

Cătălin Stancu: Proiectele USR-PLUS pentru Brăila

Cătălin Stancu: Proiectele USR-PLUS pentru Brăila

Ionuț Cătălin Stancu este candidatul Alianței USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Brăila, funcție pentru care s-a hotărât să candideze pentru că administrația județeană brăileană nu funcționează bine, așa cum ar trebui.

Noi respectăm legea, ne plătim taxele, dar primim în schimb spitale
murdare și supraaglomerate, drumuri proaste și școli învechite. Este o administrație care, în loc să-ți facă viață mai ușoară, ți-o face mai grea. Această administrație trebuie reorganizată din temelie, prin depolitizare și angajarea pe competențe, în slujba cetățeanului
” spune Cătălin Stancu.

Candidatul Alianței USR-PLUS are un program electoral structurat pe 12 puncte, care cuprind tot atâtea domenii de interes pentru brăileni.

Primul punct se referă la reorganizarea din temelie a administrației județene, prin depolitizare și angajarea pe competențe, în slujba cetățeanului.

Vrem să creăm o administrație județeană profesionistă și curată, complet digitalizată și transparență în ceea ce privește cheltuielile” Spune candidatul USR-PLUS.

Dezvoltarea economică a județului Brăila, prin crearea unui cadru investițional atractiv pentru investitori, stimularea și susținerea antreprenoriatului, crearea de noi oportunități pentru investiții în tot județul prin dezvoltarea infrastructurii, este un alt proiect propus de Alianța USR-PLUS pentru aceste alegeri locale.

Cătălin Stancu susține că de o mare importanță este crearea unei zone Metropolitane având că nucleu de convergență regională municipiul Brăila și care va include comunele periurbane Chiscani, Cazasu și Vădeni, care va aduce pentru acestea din urmă condițiile de trăi din municipiu.

Brăila Verde este un proiect strâns legat de transformarea economică. ”Conceptul Brăila verde se înscrie în viziunea Uniunii Europene pentru următorul exercițiu financiar, 2021–2027, când investițiile verzi (în energie curată, reciclare, regenerare și conservare) vor avea prioritate” spune Ionuț Cătălin Stancu.

Candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de președinte al CJ Brăila susține că primordial ar trebui să fie creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene atât la nivel de administrație județeană, cât și la nivel de companii private, prin înființarea unor Centre de consultanță în orașele din județ, care vor consilia atât autoritățile locale cât și agenții economici de pe raza lor.

Brăila Turistică este programul care va transforma municipiul Brăila pentru moștenirea sa culturală și arhitectonică unică, Dunărea pentru sporturile nautice și Parcul Natural Baltă Mică a Brăilei pentru biodiversitate, în obiective turistice apreciate. Programul de investiții în sănătate, în cadrul căruia vor fi corelate fondurile europene cu resursele proprii, va fi destinat modernizării și dotării spitalelor administrate de Consiliul Județean, construirea de noi policlinici și a unui Spital de pediatrie. Programul de investiții în educație, deasemenea va fi finanțat din fonduri europene, cofinanțat din resurse proprii, și va urmări modernizarea școlilor și dotarea lor pentru învățământul hibrid. Deasemenea, vom deschide la Brăila unități de învățământ superior, în colaborare cu universități cunoscute” spune Cătălin Stancu în programul său electoral..

Noii campioni se va numi programul Alianței USR-PLUS care va încuraja practicarea sportului de performanță. Cătălin Stancu spune că după alegeri vor face demersuri pentru urgentarea finalizării Bazinului olimpic, are are deja o întârziere de patru ani. De asemenea, Cătălin Stancu se angajează să reabiliteze stadioanele pe fonduri europene, atât cele de fotbal cât și cel de atletism.

Stancu propune și realizarea unei platforme informatice pentru gestiunea și interconectarea Registrului Agricol la nivel județean, care va fi ținut de către UAT-uri și va putea fi accesat și de alte autorități ale statului, lucru ce va putea permite eliminarea birocrației.

Grija pentru seniorii noștri va fi una dintre preocupările Alianței USR-PLUS.

Serviciile medicale dedicate persoanelor vârstnice vor fi croite pe nevoile acestora și vor fi dublate de măsuri sociale specifice cum ar fi, spre exemplu, un program de monitorizare și asistență pentru persoanele vulnerabile fără aparținători” spune Cătălin Stancu.

Creșterea gradului de mobilitate a locuitorilor județului, prin inventarierea și reabilitarea tuturor drumurilor județene și comunale și amenajarea de bandă de bicicletă pe toate aceste drumuri pentru ca locuitorii și turiștii să se poată deplasa cu bicicleta între localități în condiții de siguranță a traficului. Un alt punct important în programul propus de Cătălin Stancu este cel de reintroducere a curselor pe Dunăre până la Tulcea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •