Politica

Cătălin Stancu, președintele USR Brăila, candidează la europarlamentare

Cătălin Stancu, președintele USR Brăila, candidează la europarlamentare

Uniunea Salvați România a ales lista celor 43 de candidați care vor reprezenta USR la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019. Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem electronic, on-line și verificabil.

Ordinea primilor 15 candidați de pe listă este în funcție de numărul de voturi obținut de fiecare candidat iar restul listei, de la 16 până la 43 sunt repartizați în funcție de cote teritoriale. Cotele teritoriale sunt menite a asigura o bună repartizare la nivel național al candidaților. Acest regulament a fost dezbătut și aprobat de la începutul campaniei, pentru a avea o reprezentare geografică mai mare.

Fiecare membru a ales 7 candidați și le-a acordat puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi a primit 7 puncte și următorii candidați au primit 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a făcut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot iar numărul pe listă al candidatului este în funcție numărul final de puncte obținute.

Campania internă din USR a început pe data de 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un spectacol al democrației.

Procesul de votare s-a desfășurat între 22 noiembrie 2018, la ora 12:00 P.M. și s-a încheiat pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12:00 P.M. USR este singurul partid din România care are o competiție reală în numirea candidaților care vor reprezenta partidul în Parlamentul European.

Lista candidaților USR în urma votului:

 1. GHINEA Cristian – Sector 3
  2. ARMAND Clotilde-Marie-Brigitte – Sector 1
  3. ȘTEFĂNUȚĂ Nicolae Bogdănel  – Sibiu
  4. BOTOȘ Vlad-Marius – Arad
  5. GHEORGHE Vlad-Dan – Sector 6
  6. RENIUȚ Anamaria Naomi – Brașov
  7. GHELMEZ Radu-Ionuț – Diaspora
  8. MIHAIU Radu Nicolae – Sector 2
  9. LORINCZ Iulian Ștefan – Diaspora
  10. CRISTIAN Adriana – Cluj
  11. CRIȘAN Camelia Carmen – Sector 6
  12. ȚĂRANU George – Iași
  13. GURLUI Silviu-Octavian – Iași
  14. STOIAN Teodora – Sector 3
  15. VĂRZARU Alexandru-Gabriel – Timiș
 1. AMARIEI Raluca – Sibiu
 2. TAȘCU-STAVRE Miroslav-Valeriu – Caraș-Severin
 3. ANDREI Florin – Sector 1
 4. STOICA Emanuel Ioan – Diaspora
 5. BERCEANU Octavian Alexandru – Sector 6
 6. IURIȘNIȚI Cristina-Ionela – Bistrița-Năsăud
 7. URAM Elena – Tulcea
 8. DIACONU Ruxandra – Dolj
 9. PETREA Virgil-Cristian – Vrancea
 10. ȘVAB Nicolae Mihai – Bihor
 11. MATACHE Narcis George – Diaspora
 12. STANCU Ionuț-Cătălin – Brăila
 13. NIȚĂ Adrian – Sector 2
 14. ANDREI Ileana-Lavinia – Sector 1
 15. IACOB Oana – Sector 1
 16. CUCOȘ Ioana Laura – Ilfov
 17. DRAGNEA Cristian – Diaspora
 18. LUPAȘ Ciprian – Sălaj
 19. ENUȘCĂ Veronica-Lenuța – Constanța
 20. TRANESCU Aurora – Sector 4
 21. SURCEL Alexandru Cristian – Sector 5
 22. CERNIC Sebastian – Bacău
 23. IVAN Dragoș Lucian – Prahova
 24. TĂNĂSESCU Mihai Andrei – Ialomița
 25. VINTILĂ Dorin Ionuț – Vaslui
 26. BUZDUGAN Alin – Neamț
 27. TĂRĂBUȚA Marcel-Florin – Mehedinți
 28. CIORNEI Radu Tudor – Suceava

Catalin Stancu are 50 de ani și de profesie este inginer. După absolvirea Institutului Politehnic din București a decis să devină antreprenor. De peste 20 de ani conduce companii în domeniul distribuției bunurilor alimentare și nealimentare, brokeraj în asigurări, dezvoltare imobiliară. A creat sute de locuri de muncă în Brăila, orașul în care s-a stabilit după terminarea facultății, fascinat fiind de istoria orașului și Dunărea care-l străbate.

Programul său din Parlamentul European este construit tot în jurul fluviului. Vrea să se implice direct în dezvoltarea Strategiei Dunării pe care o consideră esențială în dezvoltarea regiunii noastre dat fiind că Dunărea străbate atât teritoriul unor state parte a UE, cât și state non UE.

Cătălin Stancu spune că este necesară prezervarea biodiversității printr-o mai bună administrare a celor 16 zone protejate de pe Dunăre și înființarea unora noi. Însă cel mai important lucru pentru dezvoltarea economică este folosirea canalului pentru transporturi. De exemplu, cei peste 1.000 de kilometri de Dunăre de pe teritoriul țării noastre pot constitui un avantaj pentru transportul de mărfuri. De asemenea, poate fi punctul de intrare a mărfurilor provenite din Asia, Orientul mijlociu sau Africa de Est. Cu o strategie bine pusă la punct, orașele dunărene se pot dezvolta și datorită turismului prin punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în România pe 26 mai 2019. În următorul mandat România va avea 33 de europarlamentari, cu unul mai mult decât în actualul mandat, după ce locurile rămase libere după ieșirea marii Britanii din UE vor fi reîmpărțite celorlalte state membre.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •