Administratie

Catalin Boboc vorbeste despre legea retrocedarii

Catalin Boboc vorbeste despre legea retrocedarii
Catalin Boboc vorbeste despre legea retrocedarii
Catalin Boboc vorbeste despre legea retrocedarii

Senatorul liberal Catalin Boboc a vorbit despre legea retrocedarii pentru care guvernul si-a asumat raspunderea. Spitale si scoli urmeaza sa fie retrocedate, insa guvernantii nu isi fac griji. Boboc a mai spus ca cel mai fierbinte subiect al audientelor sunt retrocedarile.

Senatorul liberal a vorbit in cadrul ultimei sale conferinte de presa despre legea retrocedarii. Acesta a spus ca nu exista audiente in care cel putin trei braileni sa nu il intrebe despre modalitatea in care isi vor recupera imobilele pierdute in perioada comunista.
„Noi acum, Guvernul USL, incercam sa reparam ceva. Aceasta lege aduce multe corectii, va ganditi ce s-ar intampla daca toti oamenii care au de recuperat ceva vin si cer toate aceste bunuri deodata, bugetul nostru ar avea foarte mult de suferit. Tocmai din acest motiv, Guvernul USL si-a asumat raspunderea. O treime dintre brailenii care vin in audienta au aceasta problema, sunt dosare nerezolvate de ani de zile si mi se pare normal ca acesti oameni sa isi gaseasca dreptatea”, a declarat senatorul Catalin Boboc.

In aceasta perioada se face inventarul cladirilor ce urmeaza sa fie retrocedate

Liberalul ne-a spus ca se face un inventar al acestor cladiri care se pot retroceda in natura. Cei care nu mai pot primi din diverse motive spatiile respective vor fi recompensati in bani. „Acum se face un inventar al acestor cladiri, sa vedem ce putem retroceda in natura si ce nu. Cei care nu mai pot primi cladirea vor primi bani. In principal noi ne vom ocupa de proprietarii de drept si mostenitori”, a mai spus acesta.
Mai multe spitale si scoli vor fi retrocedate cu o singura conditie, proprietarii trebuie sa accepte ca timp de 10 ani, cladirile respective sa isi pastreze destinatia, timp in care proprietarul de drept va primi o chirie iar guvernul si autoritatile locale vor cauta solutii pentru relocarea spitalelor si scolilor in alte spatii.
„Spitalele si scolile vor fi retrocedate dar timp de 10 ani, proprietarul are obligatia sa le pastreze destinatia pentru care sunt utilzate. Nu putem sa dam afara oamenii internati in spital. In acesti 10 ani se va gasi o solutie pentru relocarea institutiilor respective.”, a mai spus in incheiere senatorul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.