Cultura

Castigatoarea Premiului Vittoria Caffa Righetti la International Music Competition din Italia, in concert la Braila

Castigatoarea Premiului Vittoria Caffa Righetti la International Music Competition din Italia, in concert la Braila
Castigatoarea Premiul Vittoria Caffa Righetti la International Music Competition din Italia va canta la Braila
Castigatoarea Premiului Vittoria Caffa Righetti la International Music Competition din Italia va canta la Braila

Tanara violonista Mihaela Mitrofan, eleva in clasa a VI-a, castigatoare a Premiului Vittoria Caffa Righetti in cadrul International Music Competition, desfasurat la inceputul acestei luni in Italia, va sustine un concert in Braila, sambata, 1 decembrie, la Palatul Lyra.

Mihaela Mitrofan va interpreta Concertul nr. 2 in Re Major, KV 211, de Wolfgang Amadeus Mozart, acompaniata de Orchestra Filarmonicii din Galati, in cadrul evenimentelor dedicate zilei de 1 decembrie.

Violonista romanca este singurul concurent care a reusit sa primeasca din partea juriului punctajul maxim de 100 de puncte, fiind clasata pe prima pozitie la categoria sa de varsta, informeaza biroul de presa al UNIMIR.

Mihaela Mitrofan a interpretat prima parte a Concertului pentru vioara in Sol Minor al lui Max Bruch. Din juriul care a acordat notele au facut parte Marcello Abbado, pianist, dirijor si compozitor, director al Conservatorului din Milano, Rodolfo Alessandrini, director al Academiei Caruso, Enrico Correggia, doctor docent in muzica de camera la Conservatorul din Vicenza. Marcello Abbado este fratele renumitului dirijor Claudio Abbado.

Tanara violonista este incepand de la 1 octombrie 2012 detinatoarea Bursei UNIMIR pentru tinerii talentati, evoluand in nenumarate randuri pe scenele din Romania in cadrul Stagiunii UNIMIR. Aceasta va fi prezenta sambata, 1 decembrie, pe scena Teatrului Liric din Braila.

„Uniunea Muzicienilor Interpreti din Romania sprijina tinerii foarte talentati si ii ajuta, prin experienta si renumele ei, sa debuteze pe marile scene din Romania. Ma bucur nespus ca talentul Mihaelei a fost confirmat si in afara granitelor, garantie a faptului ca tinerii bursieri UNIMIR sunt adevarate valori ale muzicii interpretative”, a declarat presedintele UNIMIR, Miltiade Nenoiu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.