Ingrediente:
1 cutie cannelloni
2 kg spanac
sare
2 legaturi ceap?
1 cubule? margarin?
3-4 linguri ulei de m?sline
smântân? vegetal?
ca?caval de post
Mod de preparare:
Se cur??? ?i se spal? spanacul în 7-8 ape, apoi se las? s? se scurg? într-o sit?. Între timp se pune o oal? cu ap? ?i un praf de sare la fiert. Când a început s? fiarb?, se pune spanacul ?i se las? 30 minute s? clocoteasc?.
2. Se scoate spanacul în sit? s? se scurg?, se toac? ceapa ?i se c?le?te în ulei atât cât s? se înmoaie. Se adaug? ?i spanacul, se pune sare ?i se las? s? fiarb? câteva minute.
3. Se unge o tav? cu margarin? ?i se preg?tesc tuburile de cannelloni. Se umplu cu piureul de spanac, se stropesc cu ap?, se acoper? cu un capac ?i se bag? în cuptor.
4. Dup? ce s-au f?cut, se scot ?i se servesc cu smântân? vegetal? ?i ca?caval de post ras, ornate cu frunze de busuioc sau de spanac.