Administratie

Cândea acuzat de comportament de vătaf la Muzeul Brăilei

Cândea acuzat de comportament de vătaf la Muzeul Brăilei

Astăzi, la ședința Consiliului Județean, Managerul Muzeului Brăilei “Carol I”, Ionel Cândea, a fost ținta predilectă a acuzelor consilierilor. Aceștia l-au acuzat de comportament de vătaf, chiar față de aleșii locali. Consilierul județean PNL Ovidiu Nechita a adus la cunoștință plenului CJ că la ultima ședință a Consiliului de Administrație al Muzeului, managerul Cândea a propus excluderea sa din acest consiliu, în care angajații sunt majoritatri în comparație cu numărul reprezentanților CJ, care sunt numai doi.

Nechita a acuzat încă o dată faptul că Ionel Cândea se comportă ca și cum ar fi managerul unui SRL al său, care-și permite să ceară și să voteze excluderea unui reprezentant al CJ din Consiliul de Administrație pentru că a îndrăznit să-i solicite documente sau să-i pună întrebări incomode.

Cândea afișează un aer de superioritate și nu suportă ca altcineva să-i ceară socoteală pentru modul în care conduce instituția. Chiar în fața plenului CJ, Cândea a fost iritat de cele afirmate de Nechita și a spus că nu acceptă să fie evaluat de un incompetent.

Consilierul județean Ovidiu Nechita, a fost desemnat prin votul CJ membru in Consiliul de Administratie al Muzeului și această postură îi dă dreptul de a pune intrebări despre modul în care se administrează Muzeul. Nechita a acuzat faptul că nu se țin regulat ședințele Consiliului de Administrație de la Muzeu și că acolo sunt multe nereguli, care ar necesita ședințe ale CA chiar și de două ori pe lună. Cândea și subordonații săi care fac parte din Consiliul de Administrație al Muzeului Brăilei ”Carol I” au votat pentru excluderea liberalului din CA, votul fiind 5-2.

Potrivit legii, Consiliul Județean Brăila în subordinea căruia se află Muzeul, și care finanțează activitatea acestuia, are dreptul să-și desemneze reprezentanți în Consiliul de Administrație al instituției, tocmai pentru a se asigura că fondurile alocate sunt cheltuite eficient.

În timpul discuțiilor de la proiectul privind aprobarea organigramei și a statului de funcții la Muzeul Brăilei ”Carol I”, sesizând că a făcut o greșeală când a spus că majoritatea membrilor de la CA al Muzeului au votat excluderea lui Nechita, Cândea și-a nuanțat declarația și a spus că de fapt au propus CJ excluderea acestuia din CA, invocând faptul că Nechita face numai scandal și la ședințele CA.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •