Social

Campanie colectare a deseurilor electrice si electronice

Campanie colectare a deseurilor electrice si electronice

Primăria Municipiului Brăila organizează în perioada 26 martie-1 aprilie 2018 o noua acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) de la cetățeni, ”Casele noastre sunt depozite de vechituri?”.

Organizatorii campaniei oferă servicii gratuite de colectare și preluare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și un caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Româna pentru Reciclare – RoRec .

În perioada 26 martie – 1 aprilie 2018, deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţii şi sedii de firmă, între orele 10.00-16.00, prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00), iar sâmbătă, 31 martie, între orele 10.00 și 16.00. Vor fi deschise 6 puncte de colectare provizorii la care cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

·cartier Vidin, parcare Stadion ”Progresul”;

·Calea Galați, parcare bloc Turn;

·Piața Independenței, platou Primărie;

·cartier Obor, Complex Dinamo;

·cartier Hipodrom, Spitalul Nr. 3;

·Șoseaua Viziru, sens Giratoriu strada Mecanizatorilor.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, două cuptoare cu microunde, 3 mixere,  4 cafetiere și 4 mașini de călcat. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc luni, 2 aprilie, ora 11.00, în Piața Independenței, pe platoul din fața Primăriei.

Pentru aparatele electrice și electrocasnice întregi, grele sau voluminoase, deponenții pot primi Tichete Cadou, în valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru mașini automate de spălat rufe, uscătoare de haine sau mașini de spălat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice).

Această campanie face parte dintr-o lungă colaborare a Primăriei Municipiului Brăila cu  Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, se asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •