ProBr Sport

Calificarea se joaca săptamâna viitoare la Brăila

Calificarea se joaca săptamâna viitoare la Brăila

Miercuri după amiază, Cuza Sport Brăila a fost învinsă la 11 puncte diferență în meciul tur din faza a doua a Cupei României, de CSM Sighetu Marmației. Diferența nu este una care nu poate fi remontată, iar calificarea se va juca săptămâna vitoare în Sala Polivalentă Danubius din Brăila. În Maramureș, CSM Sighetu Marmației s-a impus cu 83-72 (22-13, 23-14, 16-22, 22-23).

Echipa brăileană a început bine meciul de la Sighet. După ce gazdele au marcat primele puncte, după o reușită din afara ”căciulii” a lui Thomas, Țelinoiu a ripostat și el cu o aruncare de 3 puncte trimisă în coș, apoi Damian a marcat pentru 3-5. La jumătatea primului sfert Cuza Sport avea un avans de trei puncte, scor 5-8, însă gazdele au revenit și au trecut la conducere, 12-8. Brăila s-a apropiat la un punct, scor 14-13, când mai erau trei minute de joc din primul sfert, dar până la final n-au mai înscris nici un coș și Sighet s-a distanțat la 9 puncte, scor 22-13 după primele 10 minute.

Primele puncte pentru Cuza Sport în sfertul al doilea au fost înscrise de la linia de libere de Keyes, după aproape 3 minute, iar la jumătatea sfertului secund Sighetu Marmației avea 15 puncte în plus, scor 32-17. Pe final de sfert gazdele au avut 20 de puncte avans, scor 45-25, dar la vestiare s-a intrat la scorul de 45-27, după un coș marcat de Joshua Keyes.

Brăilenii au revenit mai montați de la vestiare și au marcat primele patru puncte prin Sava și Voiculeț. La jumătatea sfertului al treilea baschetbaliștii de la Cuza Sport au reușit să reducă ecartul la 10 puncte, scor 50-40. În mai puțin d un minut maramureșenii au marcat șase puncte fără ca jucătorii de la Brăila să reușească vreun coș și diferența s-a majorat la 16 puncte. Cu șapte secunde înaintea finalului sfertului 3, Turner a marcat pentru 61-47, iar în ultima secundă Chiriac a marcat un coș spectaculos pentru Brăila și s-a intrat în ultimul sfert a scorul de 61-49.

Și sfertul al patrulea a început bine pentru Cuza Sport Brăila, care s-au apropiat la 9 puncte după o reușită de la distanță a lui Damian, scor 63-54. După trei minute și jumătate din ultimul sfert Cuza Sport Brăila recuperase din handicap și diferența pe tabela de marcaj rămăsese de 7 puncte, scor 65-58. Timp mai era pentru o răsturnare spectaculoasă de scor. Din păcate iureșul brăilean s-a oprit și diferența s-a menținut în jurul la 10 puncte. Cu 18 secunde înaintea finalului diferența era de 9 puncte, dar la ultimul atac al gazdelor Albu a marcat două puncte și CSM Sighet a încheiat meciul la scorul de 83-72.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Joshua Keyes -31 puncte, Andrei Damian -15 (2x3p), Vlad Chiriac -9 (1x3p), Andrei Sava -5, Adrian Movileanu -5 (1×3), Florin Voiculeț -4, Ciprian Țelinoiu -3 (1x3p). Au mai jucat: Bogdan Căpităneanu și Șerban Bălan Halici.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •