Actualitate

Bunuri de peste 48.000 de lei provenite din infracţiuni de braconaj,indisponibilizate de poliţiştii de frontieră brăileni

Bunuri de peste 48.000 de lei provenite din infracţiuni de braconaj,indisponibilizate de poliţiştii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni de combatere a faptelor de braconaj piscicol, au descoperit doi brăileni care desfăşurau activităţi de braconaj piscicol.

În ultima lună, poliţiştii de frontieră brăileni au descoperit şi indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri folosite sau provenite din săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol, a căror valoare depăşeşte suma de 48.500 de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, i-au depistat, în zona km 171 al fluviului Dunărea, pe brăilenii Georgian L., în vârstă de 22, şi Liviu L., în vârstă de 39 de ani.

Cei doi brăileni desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, folosind o unealtă de plasa tip nailon în două fire, cu dimensiunile ochiului sub dimensiunile legale(22×22 mm) şi o barcă din fibră, prevăzută cu un motor marca Mercury de 25 CP, cu care capturaseră 11,3 kg peşte specia scrumbie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale. Totodată a fost luată măsura indisponibilizării bunurilor, în valoare totală de 9.225 lei, în vederea continuării cercetărilor.

Pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol desfăşurate în ultima lună, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit şi indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, cinci bărci, în valoare 12.125 lei, trei motoare în valoare 15.300 lei, 76 de plase de pescuit, în valoare 19.490 lei şi peste 92 kilograme peşte, bunuri folosite sau provenite din săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •