Actualitate

Brânză și usturoi fără documente, prada polițiștilor în urma raziilor de miercuri

Brânză și usturoi fără documente, prada polițiștilor în urma raziilor de miercuri

Miercuri, 10 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului și cei ai Secției 1 Poliție Rurală Brăila, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona piețelor, a barurilor, a altor unităţi de alimentaţie publică, ș.a., pentru asigurarea unui climat civic corespunzător şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 16 societăţi comerciale, au fost legitimate peste 150 de persoane și au fost oprite în trafic și controlate 98 de autovehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 12 șoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 53 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 19.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 43 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 8 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi două la un alt act normativ.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat peste 170 kg de brânză și 478 kg de usturoi, în valoare totală de 10.465 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență, acestea fiind predate, pe bază de proces-verbal, unor societăți de profil, în vederea valorificării.

Miercuri, la ora 11.40, polițiștii l-au depistat, la intersecţia străzii Ghioceilor cu strada Griviţei, pe un bărbat, din județul Tulcea, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 175 kg de brânză dintr-un autoturism, în alte locuri decât cele autorizate.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării sau prefecturi, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În aceeași zi, la ora 16:00, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit pentru control, pe un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Râmnicelu, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Focșani.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta transporta cantitatea de 478 kg de usturoi fără a avea documente legale de proveniență și transport, fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •