Sport

Brăilenii Gheorghe Negru și Cornel Mușat medaliați la Campionatul Europen de jiu jitsu brazilian

Brăilenii Gheorghe Negru și Cornel Mușat medaliați la Campionatul Europen de jiu jitsu brazilian

În perioada 15 – 20 ianuarie 2019 s-a desfășurat la Lisabona, în Portugalia, Campionatul European de jiu jitsu brazilian. La finalul competiției, printre medaliaţi, s-au regăsit şi doi sportivi brăileni, Gheorghe Negru și Cornel Mușat.

Brăilenul Gheorghe Negru a câștigat medalia de aur la categoria master 64 kg a Campionatului European de jiu jitsu brazilian desfășurat săptămâna trecută în Portugalia. Multiplul campion european și mondial de karate, Cornel Mușat a câștigat medalie de bronz la categoria master 94 kg. Ambii sportivi sunt legitimaţi la clubul Daos și pregătiți de antrenorul Daniel Cernat.

Prin evoluţiile lor spectaculoase, cei doi sportivi brăileni au obţinut două medalii importante pentru țara noastră. Cornel Muşat, ajuns la vârsta de 44 de ani, este de şapte ori campion mondial la karate, a obţinut 38 de medalii europene şi a adunat, în total, aproximativ 350 de trofee, la competiţiile la care a participat. Gheorghe Negru, care în vară va împlini 47 de ani, este pentru a patra oară campion european de jiu jitsu brazilian.

A fost o competiție cu nivel tehnic foarte ridicat, cu sportivi foarte bine pregătiți, atât din punct de vedere fizic cât și tactic. De aceea consider rezultate foarte bune obținute de cei doi sportivi brăileni și vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestor rezultate. Totodată vreau să îi felicit pe cei doi pentru rezultatele obţinute. Cu o menţiune în plus pentru Gheorghe Negru care pentru a patra oară reuşeşte să obţină titlul de campion european la Lisabona. El a demonstrat că nici vârsta și nici programul încărcat nu împiedică performanţa sportivă. Totodată vreau să menționez și performanța obținută de sportivul Cornel Mușat care a acceptat o nouă provocare într-o disciplină complet diferită față de cea care la consacrat ca sportiv și după 3 ani de când a început practicarea acestui sport urcă deja pe un podium European. Menţionez că toate aceste rezultate au fost posibile prin multe ore de antrenament alături de colegii din sală și care au dus la performanțele amintite într-o compeție ce a adunat la start peste 4 mii de sportivi din Europa”, a declarat Daniel Cernat, antrenorul Daos Sport Club.

La această competiție de la Lisabona, alți patru sportivi români au obținut medalii. Marain Matei a câștigat o medalie de aur, Marius Bodoașcă și Cristian Stoica au câștigat medalii de argint, iar Oana Stroe medalie de bronz.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •