Sport

Brailenii au confiscat locurile 1 si 2 la 60 m garduri

Brailenii au confiscat locurile 1 si 2 la 60 m garduri
Brailenii au confiscat locurile 1 si 2 la 60 m garduri
Brailenii au confiscat locurile 1 si 2 la 60 m garduri

Sâmbătă și duminică, la București, s-a desfășurat etapa 1 a Campionatului Național de atletism în sală pentru juniori 3. La această competiție au participat 258 atleți de la 63 de cluburi din țară. La fete au participat 125 de sportive, iar la băieți, 133 de sportivi. Brăila a fost reprezentată de 17 sportivi, 11 fete și 6 băieți, toți de la LPS Brăila.

Sîmbătă, în proba de 60 metri plat, Andreea Mihaela Caracuda s-a clasat pe locul 2 în finala probei cu timpul de 8.20 secunde, fiind urmată de colega ei de club, Sabina Vizireanu, care a alergat distanța în 8.26. Adriana Țintea a avut al 26-lea timp în calificări. În proba de triplusalt fete, Cornelia Georgiana Lupu s-a clasat pe locul 6, cu o săritură de 9.89 m, realizată la ultima încercare, ea fiind urmată de o altă atletă de la LPS Brăila, Andra Maria Lipan, cu o săritură de 9.86 m.

În proba de 60 metri plat băieți, Cosmin Stănciuc a avut al 35-lea timp în calificări, iar Petrișor Tudor a fost descalificat. La proba de 400 m fete, Andreea Pohoanță-Nenciu a terminat pe locul 2 în seria a IX-a, cea mai slabă valoric și cu timpul de 69.41 secunde s-a clasat pe locul 22 în clasamentul general.

Duminică dimineața au fost programate probele de garduri, specialitatea atleților juniori brăileni. În proba fetelor s-au aliniat la start în calificări 11 atlete, dintre care 7 de la LPS Brăila. În finală s-au calificat doar 5 sportive brăilence, Andreea Caracuda câștigând finala, cu timpul de 9.45 secunde, urmată de o altă sportivă din Brăila, Petronela Fănica Cristea, clasată pe locul 2 cu timpul de 9.54 secunde. Maria Norica Cucerenco s-a clasat pe locul 4, cu 9.74, la șase sutimi de locul 3, iar Camelia Lupu a ocupat locul 6, cu 10.63. Iulia Banaga a fost descalificată în finală, dipă ce s-a calificat cu al patrulea timp, iar Elena Necula și Roxana Noca au ratat finala.

La băieți, Matei Tronciu a ratat calificarea în finală fiind descalificat, dar între primii 8 sportivi de la 60 m garduri s-au numărat patru de la LPS Brăila. Primele două locuri în această probă au revenit tot brăilenilor. Andrei Negoiță a terminat primul în finală, cu 8.65, urmat de Ionuț Daniel Buzea, cu 9.20 secunde. Locurile 4 și cinci au fost ocupate de Alexandru Iconaru și Marian Petre, ambii de la LPS Brăila.

Brăila a avut pentru prima dată după mult timp o atletă la proba de săritură în înălțime, Mihaela Bratu sărind 1.30 metri și clasându-se pe locul 6, locul 1 fiind câștigat de Francesca Stoica de la Rapid București cu o săritură de 1.50 m. Brăileanca a trecut din prima încercare la 1.30, dar a ratat toate cele trei încercări la 1.35 metri. Cosmin Gabriel Stănciuc a concurat în proba de lungime băieți, unde cu o săritură de 4.85 s-a clasat pe locul 14.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •