Sport

Braileanul Jitaru favorit la medalie la europenele de tineret

Braileanul Jitaru favorit la medalie la europenele de tineret
Robert Jitaru marea speranta a Romaniei la medalii la europenele de tineret
Robert Jitaru marea speranta a Romaniei la medalii la europenele de tineret

Lotul național de box tineret al României a plecat astăzi spre Polonia cu un microbuz și un autoturism, cu un lot format din 7 sportivi și patru antrenori. Cei 7 pugiliști, printre care se numără și brăileanul Robert Jitaru, vor boxa la Campionatele Europene de box pentru tineret, competiție care are loc în perioada 21-29 noiembrie, la Kolobrzeg, în Polonia. Înaintea plecării spre Polonia, a fost organizată o conferință de presă la sediul Ministerului Tineretului și Sportului.

Valentin Vrânceanu, antrenorul coordonator al lotului național de tineret, a spus că obiectivul de performanță sportivă, pentru aceste europene din Polonia, este prezența într-o finală a unui sportiv și două locuri 3-5, un obiectiv pe care acesta a spus că și-l asumă.

”Toți sportivii din delegație pot să urce pe podiumul de premiere. Ei au toți experiența necesară pentru asta. Sigur, contează și tragerea la sorți. Toți s-au devotat pentru a avea o comportare bună. La Campionatul Național de la Călărași am făcut ultima selecție. Sper să obținem un rezultat bun”, a mai spus Vrânceanu.

Cei 7 boxeri care fac deplasarea în Polonia sunt: George Valentin Ceparu de la CSM Călărași la categoria 52 kg, Robert Eusebiu  Jitaru de la CSM Brăila la categoria 56 kg, Nicolae Florin Șchiopu de la CSM Călărași la 60 kg, Ștefan Alberto Calotă de la Steaua București la 69 kg, Iulian Ivanov de la SCM Bacău la 75 kg, Dan Antonio Dincă de la Box Comtech Slatina la 81 kg și Marian Ion de la CSM Călărași la 91 kg. Inițial, din lot făcea parte și Ionuț Vulpe, la categoria 49 de kg, dar el a fost lăsat acasă, din cauza unor probleme stomatologice, care au apărut miercuri dimineață. Lotul de sportivi este însoțit de antrenorul coordonator Valentin Vrânceanu, antrenorii brăileni George Perțea și Gigi Moise și Valentin Anghel de la CSM Călărași.

La aceste campionate europene de tineret și-au anunțat prezența 266 de sportivi din 37 de țări. Prima gală prelimianară este programată vineri după amiază, iar vineri dimineață va avea loc tragerea la sorți a programului pentru fiecare categorie de greutate.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •