Sport

Braileanul Gheorghe Stoian vicecampion european

Braileanul Gheorghe Stoian vicecampion european
Braileanul Gheorghe Stoian vicecampion european
Braileanul Gheorghe Stoian vicecampion european

Aproape o mie de sportivi din 35 de țări au participat la Pitești, la Campionatul European de kaiac-canoe pentru juniori și tineret, competiție găzduită între 17 și 20 septembrie de baza nautică din localitatea argeșeană Bascov. Printre sportivii români s-a numărat și brăileanul Gheorghe Stoian, de la secția de kaiac -canoe a CSM Brăila, devenit vicecampion european de juniori la canoe 4 – 500 metri. 

Sportivii români au cucerit 14 medalii, 4 de aur, 7 de argint și 3 de bronz la aceste Campionatele Europene, la care brăileanul Gheorghe Stoian a participat la două probe, cucerind medalia de la Canoe-4 masculin pe 500 m, cu timpul de 1:36.144. Brăileanul, antrenat la CSM Brăila de Florentina Ion, a făcut parte din echipajul României alături de Călin Leonard, George Vasile și Andrei Nicolae. Stoian a participat şi în finala probei de canoe 2 – 500 m, unde s-a clasat pe locul al patrulea, alături de Marius Milu, cu timpul de 1:47.528.

La Under-23, România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 4 de aur, 4 de argint și 2 de bronz, iar la juniori s-a aflat pe locul 10, la egalitate cu Polonia, cu 3 medalii de argint și una de bronz.

La categoria Under-23, medaliile de aur au fost cucerite în probele de Kaiac-4 masculin pe 1.000 m (Daniel Burciu, Constantin Mironescu, Cătălin Turceag și Răzvan Oltean), Canoe-2 masculin pe 1.000 m (Leonid Carp și Ștefan Strat), Canoe-4 masculin pe 500 m (Leonid Carp, Adi-Aurelian Grozuță, Cosmin Simion și Ștefan Strat) și la Kaiac-4 feminin pe 500 m (Roxana Borha, Daniela Varona, Elena Meroniac și Irina Lauric).

Medaliile de argint au fost câștigate de Florentina Caminescu, la Kaiac-1 pe 1.000 m, de Leonid Carp, la Canoe-1, pe 500 m, la Kaiac-2 feminin pe 500 m (Roxana Borha și Elena Meroniac) și la Canoe-2 feminin pe 200 m (Valentina Poștaru și Alexandra Dragomirescu), în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate la Kaiac-2 pe 1.000 m, masculin (Cătălin Turceag și Daniel Burciu) și feminin (Florida Ciută și Daniela Varona).stoian si Milu locul 4

La juniori, argintul a revenit României în probele de Kaiac-1 feminin pe 1.000 m (Laure Pleșca), Kaiac-2 masculin pe 500 m (Cosmin Vieru și Ionț Povălniceanu) și la Canoe-4 masculin pe 500 m (Călin Leonard, Gheorghe Stoian, George Vasile și Andrei Nicolae). în timp ce Vieru și Povălniceanu au obținut și un bronz la Kaiac-2 pe 1.000 m.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •