Sport

Braileanul Andrei Popa, pe podiumul primei etape atat la juniori, cat si la seniori

Braileanul Andrei Popa, pe podiumul primei etape atat la juniori, cat si la seniori

Sâmbătă după amiază, pe pista stadionului Municipal din Brăila s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național Individual de dirt-track, atât la juniori, cât și la seniori. Competiția juniorilor a fost câștigată de brăileanul Andrei Popa, care s-a clasat pe locul 3 și la seniori, unde primele două locuri au fost ocupate de Adrian și Marian Gheorghe, ambii de la CSTA București.

Primii care au intrat pe pistă au fost juniorii, care a adus în competiție 6 alergători, patru de la CSM Brăila și doi de la CSTA București. După 7 runde pe primul loc s-a clasat Andrei Popa, de la CSM Brăila, cu 6 puncte, urmat de Dragoș Moosz de la CSTA București, cu 5 puncte și Bogdan Purice, de la CSM Brăila, cu 3 puncte.

Performanța lui Andrei Popa vine după ce în urmă cu câteva zile a obținut 4 puncte la Campionatul European de juniori U 19. Pe data de 21 iulie, împreună cu un alt brăilean, Gabriel Comănescu, va reprezenta România la prima etapă a Cupei MACEC, care se va desfășura în Ungaria. Ultima etapă a Cupei MACEC se va desfășura pe 20 octombrie la Brăila.

Competiția seniorilor a fost dominată de familia Gheorghe, fiul reușind să-și învingă tatăl în manșa a 5-a, dar asta numai după ce Gabriel Comănescu, care a condus în primele două tururi de pistă, a intrat în mantinelă și a abandonat, iar Adrian Gheorghe a profitat și a câștigat manșa. Din cei 13 sportivi care s-au înscris inițial în competiția seniorilor a luat startul în cele 13 manșe doar 9 sportivi. Juniorii Ștefan Căpităneanu, Bogdan Purice și Adrian Neacșu, dar și Sorin Popa nu au mai alergat în etapa de la seniori.

După 13 manșe pe primul loc în etapa 1 a Campionatului Național Individual de dirt-track pentru seniori s-a clasat Adrian Gheorghe, de la CSTA București, cu 12 puncte, urmat de tatăl Său, Marian Gheorghe, cu 11 puncte și de juniorul de la CSM brăila, Andrei Popa, cu 10 puncte.

Duminică după amiază, de la ora 15.30 va avea loc prezentarea sportivilor care vor participa la etapa a doua a Campionatului Național Individual de dirt-track. De la ora 16.00 va începe prima manșă la juniori, iar după aceea se vor desfășura manșele de la seniori, la care se vor alinia 9 sportivi, iar sistemul de desfășurare va fi cu câte trei sportivi la startul fiecărei manșe.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •