ProBr

Braileanca de nota maxima la Bacalaureatul american

Braileanca de nota maxima la Bacalaureatul american
Braileanca de nota maxima la Bacalaureatul american
Braileanca de nota maxima la Bacalaureatul american

Performanță remarcabila pentru o elevă din Brăila, acum elevă in clasa a XI-a de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța.  Roxana Vătămanu a luat nota maxima la Bacalaureatul american la proba de matematică a testului SAT . De mentionat este faptul ca doar 1% dintre elevii din intreaga lume reușesc această performanță.

La nivel international, testele SAT  reprezinta echivalentul american al Bacalaureatului românesc, iar matematica este considerata cea mai dificila materie. Roxana Vătămanu a susținut testul în luna ianuarie și a obținut un punctaj de 800, maximum posibil. In toata lumea, doar 1% dintre elevi reusesc sa adune toate cele 800 de puncte. Pare simplu. Roxana te uluieste cu naturaletea ei, iar munca asidua pe care o depune zilnic i se pare ceva firesc. De fapt, Roxana Vătămanu isi petrece ore-n sir, in fiecare zi, de sase ani studiind matematica. Roxana Vatamanu

Roxana Vatamanu este o eleva de 10 si in sistemul de invatamant romanesc, si a venit special la Constanta de la Braila, unde a studiat primii opt ani la scoala Mihai Eminescu, pentru a-si continua studiile la Liceul International de Informatica, unde are posibilitatea de a se pregati si de a-si construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admisa la colegii si universitati din strainătate. Braileanca a obtinut o bursa la Liceul de Informatica si ulterior i-a uimit profesorii si colegii de aici. A trecut de niveul ei de clasa de liceu si a fost preluata de un profesor special care s-o pregateasca pentru competitiile internationale.

Roxana vrea sa se specializeze in domeniul Inginerie Chimica, preferand mediul academic din Statele Unite ale Americii, si s-a pregatit pentru acest examen timp de o luna si jumătate. Scholastic Assessment Test (SAT) este un examen standardizat american, care implica o pregatire complementara programelor scolare de liceu din Romania si pe care trebuie sa-l sustina oricine doreste sa studieze intr-o facultate americana.

Eleva a inceput deja pregatirile pentru Olimpiada judeteana de chimie, pentru proiectarea statiei spatiale pentru Concursul NASA, dar si pentru Concursul International InfoMatrix.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •