Actualitate

Braileanca de 49 de ani sub influenta alcoolului la volan

Braileanca de 49 de ani sub influenta alcoolului la volan
Braileanca de 49 de ani sub influenta alcoolului la volan
Braileanca de 49 de ani sub influenta alcoolului la volan

În zilele de 1 şi 2 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 39 de societăţi comerciale și au fost legitimate 254 de persoane, dintre care 11 au fost controlate corporal sumar. totodată, au fost oprite în trafic 171 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 266 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 229 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 112.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 208 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 17 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi două la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 105 kg de ceapă şi 4 metri cubi de lemne, esenţa fag, în valoare totală de 1450 de lei, au ridicat 16 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

La data de 2 septembrie, la ora 15:00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila au depistat-o în trafic pe o brăileancă, în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 23, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 1,09 mg/l în aerul expirat, şi a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •