ProBr

Braileanca Axinte in nationala de tineret calificata la CE din Spania

Braileanca Axinte in nationala de tineret calificata la CE din Spania
Braileanca Diana Axinte 8 goluri pentru nationala Romaniei
Braileanca Diana Axinte 8 goluri pentru nationala Romaniei

Naționala feminină de handbal tineret Under 19 a României s-a calificat la Campionatul European după ce a câștigat grupa preliminară, obținând trei victorii din tot atâtea meciuri. Din echipa antrenată de Aurelian Roșca, campioană mondială anul trecut la U 18, anul acesta a făcut parte din echipă și brăileanca Diana Cristina Axinte, handbalistă care a absentat anul trecut din echipă fiind accidentată.11164563_837375666335385_2611242788027524041_n

În primul meci din grupă, România a învins cu 27-21 (11-8) echipa Slovaciei, într-o partidă în care Bianca Bazaliu a punctat de 10 ori, dar handbalista Dunării Brăila nu a înscris nici un gol, evoluând foarte puțin.  Pentru tricolore au mai marcat: Ilie 6, Ostase 4, Dindiligan 3, Laslo 2, Badea 1 și Polocoșer 1.

Echipa României și-a asigurat calificarea la Campionatul European după succesul cu 25-17 (12-8), sâmbătă seară, în fața Serbiei. În acest meci au marcat: Bazaliu 9 goluri, Ilie 6, Dindiligan 3, Ostase 3, Abed-Kader 1, Badea 1, Polocoșer 1 și Voina 1. Nici în acest meci Diana Axinte nu a jucat mult și nu a reușit să înscrie.

În ultimul meci al turneului desfășurat la Roman, naționala pregătită de Aurelian Roșca, cu Diana Axinte titulară, a învins cu 46-13 (21-8) echipa statului Kosovo, cea mai mare diferență de scor pe care a încasat-o echipa kosovară în grupa preliminară.diana axinte

Diana Axinte a început pe postul de centru, pentru ca pe parcursul meciului să treacă în inter stânga și în inter dreapta, având o evoluție foarte bună atât în atac cât și în apărare, unde a reușit câteva intercepții care au dus la contraatacuri frumoase. Brăileanca a reușit în acest meci să marcheze 8 goluri, dintre care unul din aruncare de la 7 m, primind și o eliminare de două minute în prima repriză.

Cele 46 de goluri ale României au fost marcate de: Carasol -11 goluri, Axinte -8, Voina 8,  Polocoşer 7, Abed-Kader 7, Bazaliu 2, Seraficeanu 2, Badea 1.

Din grupa preliminară din care a făcut parte și România s-a mai calificat la turneul final al Campionatului European U19, care va avea loc în Spania, în perioada iulie – august 2015, naționala Serbiei, care a învins în ultimul meci echipa Slovaciei cu scorul de 28-14 (11-6).

Echipa națională a României a avut următoarea componență:

Isabela Roşca (CNE Râmnicu Vâlcea), Mădălina Ion (CSM Bucureşti), Alexandra Prodan (CNE Râmnicu Vâlcea) – portari, Alexandra Caraşol (CSȘ 6 Bucureşti), Alexandra Dindiligan (CNE Râmnicu Vâlcea), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CNE Râmnicu Vâlcea), Dana Abed Kader (ASC Șc. 181 Bucureşti), Cristina Laslo (Universitatea Cluj), Diana Axinte (HC Dunărea Brăila), Adriana Voina (CSU Reşiţa), Sonia Mariana Seraficeanu (CSȘ Mediaş), Alina Ilie (CNE Râmnicu Vâlcea), Anca Polocoşer (CSȘ 2 Baia Mare), Sonia Vasiliu (CNE Râmnicu Vâlcea), Alexandra Badea (ASC Șc. 181 Bucureşti), Florentina Ilie (ACS Șc. 181 Bucureşti), Anca Onicaş (CNE Râmnicu Vâlcea) şi Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •