ProBr

Braileanca Alina Ene isi confirma valoarea

Braileanca Alina Ene isi confirma valoarea
Braileanca Alina Ene isi confirma valoarea
Braileanca Alina Ene isi confirma valoarea

 

Joi au continuat campionatele naționale de înot pentru seniori și juniori, iar pentru sportivii brăileni au venit și primele titluri de campioan național. Alina Grațiela Ene a reconfirmat titlurile de campioană națională la 200 m mixt și 1500 m liber, iar șansele la medaliile de aur pentru sportiva Gabrielei Stoicescu nu se opresc aici. A treia medalie obținută de delegația brăileană în a doua zi a naționalelor, ce se desfășoară în Bazinul Olimpic de la Complexul Sportiv Național ”Lia Manoliu” din București, a fost obținută de Elena Gabriela Dragomir, clasată pe locul 3 în proba de 1500 m liber.

 

Alina Ene, fata de aur a natatiei brailene

Dubla campioană, Alina Grațiela Ene, petrece peste 27 de ore pe săptămână în bazin, dar pentru aceste campionate în aer liber nu s-a pregătit decât cinci-şase zile în bazinul de la LPS de afară, pentru că nu au fost bani să dea drumul la apă mai devreme în bazinul descoperit.

Probele au fost cam dificile din cauza aerului rece și a ploii,  dar în cele din urmă a fost foarte bine pentru sportiva de la LPS Brăila. În seriile eliminatorii ale probei de 200 m mixt, desfășurate dimineața, Alina Ene a avut abia al 5-lea timp, dar în finala de după amiază a înotat în 2:23:77 și a câștigat medalia de aur. Specialistă a stilului liber, cu cinci titluri naţionale de apărat în 2014 după parcursul excelent din 2013, Alina se află în plină pregătire pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, din august.

Tot la 200 m mixt, Gabriel Cange s-a calificat în finala B a probei băieților, în care a terminat pe locul 6, ceea ce i-a adus un loc 4 în clasamentul juniorilor. Bogdan Preda a avut al 21-lea timp din seriile eliminatorii și nu a prins niciuna din finale.

La proba de 100 m liber, Brăila a avut 3 înotători. Claudiu Curte a avut al 31-lea timp după seriile eliminatorii (al 20-lea la juniori), Oana Mădălina Durbacă s-a situat pe locul 37 la Open (locul 27 la junioare), iar Gabriela Elena Dragomir a intrat în finala A de la această probă cu al șaselea timp. În finală, Dragomir a înotat în timpul de 1:01:02 și s-a clasat pe locul 5.

Emil Roșianu, calificat în finala B a probei de 800 m liber, a terminat pe primul loc, clasându-se pe locul 9 la Open și pe locul 7 la juniori.

Gabriela Dragomir
Gabriela Dragomir

Ultima probă a zilei de joi a fost cea de 1500 m liber, Alina Grațiela Ene și-a demonstrat supremația și cu timpul de 17:49:04 a ajuns prima, urmată la șapte secunde de junioarea Emilia Colti de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești. Cealaltă sportivă de la LPS Brăila, Elena Gabriela Dragomir, a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu timpul de 18:09:45, încheind astfel cu două brăilence pe podium a doua zi de concurs.

Astfel ziua a doua s-a încheiat cu încă două medalii pentru sportivii de la LPS Brăila, două de aur și una de bronz, care se adaugă celei de argint obținută cu o zi înainte de Alina Ene în proba de 100 m fluture.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •