Actualitate

Brailean depistat ca fiind autorul unei inselatorii prin Metoda accidentul

Brailean depistat ca fiind autorul unei inselatorii prin Metoda accidentul
Brailean depistat ca fiind autorul unei inselatorii prin Metoda accidentul
Brailean depistat ca fiind autorul unei inselatorii prin Metoda accidentul

Polițiștii din Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr din municipiul Brăila, ca persoană bănuită de comiterea unei înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”.

La data de 18.02.2016, polițiștii de investigații criminale din cadru Poliției Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe P. V., în vârstă de 21 de ani, din municipiul Brăila, ca persoană bănuită de comiterea unei înșelăciuni în dauna unui bărbat din Alba Iulia, faptă sesizată poliției în luna mai 2013.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, la data de 24.05.2013, l-a sunat pe un cetățean din Alba Iulia, prezentându-se avocat și l-a informat că fiul său a fost implicat, cu vinovăție, într-un accident rutier, în urma căruia o persoană a suferit leziuni. Pentru a se împăca cu familia victimei, așa-zisul avocat i-a solicitat vârstnicului suma de 6.000 de lei.

Fără a bănui că este victima unei infracțiuni, vârstnicul a transferat suma solicitată, printr-un serviciu de transfer rapid de bani, într-un cont indicat de escroc. Ulterior, acesta și-a dat seama că a fost înșelat și a anunțat poliția.

Față de brăileanul P.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune precum și în vederea stabilirii întregii sale activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliția vă recomandă:

Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calități oficiale.

Nu oferiți date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Notați numărul de telefon de la care ați fost contactat sau de la care ați primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă și păstrați atât apelurile cât și mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care ați fost deja prejudiciați.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI?

Pentru a evita să deveniți victima unei infracțiuni de înșelăciune, având acest modus operandi intitulat generic ‘accidentul’, este bine să analizați cu atenție informațiile primite și să vă puneți câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveți în vedere și următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări.

Orice accident de circulație are două variante de soluționare: depunerea unei plângeri la unitatea poliție, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înțelegerea amiabilă a părților, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polița de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală și nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acțiune.

În cazul în care sunteți martorul unei infracțiuni sau victimă acesteia, apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112 și rețineți cât mai multe detalii!

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •