Actualitate

Brăila printre primele 3 orașe din România unde Tesla va instala un Supercharger

Brăila printre primele 3 orașe din România unde Tesla va instala un Supercharger

Brăila, alături de București și Craiova, sunt primele trei orașe din România unde Tesla va instala câte un Supercharger – sistemul de încărcare rapidă a automobilelor electrice, inventat de producătorul american. Informația apare pe site-ul oficial al companiei și a fost confirmată pe Twitter, chiar de CEO-ul Elon Musk, într-o discuție cu un român.

Vestea vine, după ce, în octombrie, s-au purtat negocieri între reprezentanți Tesla și George Maior, ambasadorul României în SUA, care a prezentat, într-o întâlnire de lucru, măsurile implementate de țara noastră în domeniul energiei regenerabile.

Pe site-ul companiei, informația despre cele trei orașe a fost postată de ceva timp, fără a fi precizată însă data exactă la care au de gând americanii să-și extindă rețeaua de super-încărcătoare și la noi în țară.

Acum vestea că aceste sisteme rapide de încărcare vor exista în toată Europa a fost confirmată oficial de Elon Musk, pe contul de Twitter. Miliardarul spune că se va întâmpla în 2019.

Încă din 2016 se zvonea că România negociază cu un producător american de mașini electrice pentru deschiderea unei fabrici în țara noastră. Dacă este într-adevăr un interes al celor de la Tesla, România nu ar fi singura ţară care negociază cu americanii. Toată Europa de Est visează la o fabrică de maşini electrice. Şi din informaţiile apărute în presa din regiune, Slovacia şi Ungaria ar fi curtat deja producătorul american. La fel și Franța.

Prețul unei mașini Tesla începe undeva la 45.000 de dolari pentru cel mai ieftin Model 3, și poate ajunge spre 200.000 de dolari pentru un SUV Model X Performance.

Producătorul auto a început să pregătească Model 3 pentru piețele europene încă din noiembrie. . La vremea respectivă, Musk a spus că versiunea europeană va veni echipată cu porturi compatibile cu sistemul de încărcare rapidă CCS – Combined Charging System. Încărcătoarele deja existente în Europa vor primi upgrade pentru astfel de sisteme.

Tehnologia CCS e folosită destul de des în Europa, cam de mai toți producătorii care au instalat încărcătoare în diverse locuri.

Asta ridică o întrebare importantă: dacă Tesla are de gând să își deschidă rețeaua și pentru alți producători de mașini. Drew Bennett, șeful departamentului care se ocupă de infrastructura de încărcare globală, a declarat că Tesla a mai discutat și cu alte companii, dar că nu există planuri concrete momentan.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •