ProBr

Braila a realizat o premiera nationala in atletismul romanesc

Braila a realizat o premiera nationala in atletismul romanesc

banaga locul 1Sâmbătă și duminică, la Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală a avut loc etapa finală a campionatului național de juniori 2 la atletism. Brăila a realizat o performanță nemaiîntâlnită în atletismul românesc, reușind să câștige toate medaliile în proba de 60 metri garduri, atât la fete cât și la băieți. Celor șase medalii de la 60 metri garduri li se adaugă o medalie de aur la 60 metri plat băieți și o medalie de argint în aceeași probă a fetelor. 

În cadrul întrecerilor de sâmbătă, sportivii de la LPS Brăila au câștigat primele medalii la juniori 2. Prima medalie a fost argintul obținut de Bianca Elena Toader  legitimată la LPS Brăila/CSM Brăila, la 60 metri plat fete. Sportiva profesorului Nicu Rotaru a alergat în finală în 7.80 secunde și s-a clasat pe locul al doilea, la cinci sutimi de secundă de primul loc. În finala probei de 60 metri plat băieți, Petrișor George Tudor, legitimat la LPS Brăila/CSM Onești, pregătit de profesorul Nicolae Iorga, a realizat un nou personal cu timpul de 7.08 secunde și a câștigat medalia de aur în această probă.tudor petrisor

Duminică, în finala probei de 60 metri garduri fete, brăilencele au monopolizat podiumul. Iulia Nicoleta Banaga a alergat în finală în 8.55 secunde, nou record personal, la doar 7 sutimi de secundă de recordul național al probei la junioare II. Sportiva pregătită de profesorul Daniel Nicolae Iorga, legitimată la LPS Brăila/CSM Onești, a confirmat forma foarte bună manifestată și la naționalele de junioare I, trecându-și în cont prima medalie de aur la junioare II. Locul al doilea a fost ocupat de o altă sportivă de la LPS Brăila/CSM Onești, Andreea Mihaela Caracudă, pregătită de profesoara Sica Lazăr, și ea cu nou record personal cu timpul de 8.84. Medalia de bronz la 60 metri garduri a fost câștigată de o altă elevă a profesorului Nicolae Iorga, Petronela Cristea, cu timpul de 9.13 secunde. În finala aceleeași probe a mai alergat și Andreea Dinu de la LPS Braila/CSM Brăila, iar Mihaela Milea a fost descalificată în finală.

Următoarea probă a fost cea a băieților, la 60 metri garduri, probă în care podiumul a fost ocupat exclusiv de sportivi de la LPS Brăila. Campion de juniori II în sală a devenit Ionuț Alexandru Iconaru, pregătit la LPS Brăila de profesorul Fănel Ionescu, cu timpul de 8.10, nou record personal. Locul al doilea a fost ocupat de elevul profesoarei Aniela Anton, Andrei Negoiță, legitimat la LPS Brăila/CSM Brăila și el cu record personal cu timpul de 8.16 secunde, iar medalia de bronz a fost câștigată de un alt sportiv pregătit de Aniela Anton, Matei Tronciu, cu timpul de 8.38 secunde. În finala aceleiași probe au mai alergat alți doi sportivi de la LPS Brăila, Ionuț Buzea, clasat pe locul 5 și Alexandru Galupa, clasat pe locul 8.

Pentru atleții brăileni urmează campionatele naționale de juniori și de copii, care vor închide sezonul de atletism în sală.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •