Sport

Brăila a învins la Slatina și teoretic va evita barajul

Brăila a învins la Slatina și teoretic va evita barajul

HC Dunărea Brăila s-a salvat în proporție de 99% de participarea la barajul pentru menținerea în Liga Națională, după ce a învins la 4 goluri diferență pe CSM Slatina. Echipa pregătită de Aurelian Roșca a avut un final de meci excelent și s-a revanșat după înfrângerea din tur, când a pierdut la două goluri diferență.

Meciul de la Slatina a fost unul cu puține goluri și cu multe erori individuale, în care ambele echipe au condus. Brăila a deschis scorul în minutul 1 prin Dache, pentru ca în minutul 7 Ostase să aducă echipa gazdă prima dată în avantaj, scor 3-2. După 4-3 Brăila a marcat 3 goluri legate și s-a distanțat la două goluri. Gazdele au egalat la 8 în minutul 21, pentru ca în ultimele 9 minute ale primei reprize să nu mai înscrie nici un gol, iar Dunărea a marcat de două ori prin Krnic și Munteanu și au intrat la vestiare cu două goluri avans.

Repriza secundă a început cum nu se putea mai prost pentru echipa brăileană. Până în minutul 39 nu au marcat nici un gol, primind în schimb 6 goluri, iar Slatina s-a desprins la 4 goluri, scor 14-10. Brăila a remontat rapid marcând 3 goluri în superioritate numerică. În minutul 47 Alina Czeczi a egalat la 16 și tot ea a redfus Brăila la conducere un minut mai târziu. Extrema stânga a echipei brăilene a marcat și golul de 16-18 în minutul 54, după o lungă perioadă în care cele două echipe s-au întrecut în greșeli. În minutul 58 Czeczi a marcat pentru 17-20, prima dată când Brăila a condus cu 3 goluri. Stoicănescu a redus din handicap, dar în ultimele două minute Dunărea a mai înscris de două ori prin Berescu și Dache stabilind scorul final, CSM Slatina – HC Dunărea Brăila 18-22 (8-10).

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -8 goluri (5 de la 7 m), Elena Dache -4, Diana Axinte -3, Nicoleta Tudor -2, Diana Munteanu -2, Ana Maria Berescu -1, Natașa Krnic -1 și Carmina Manea -1.

Pentru CSM Slatina au marcat: Ostase -5 goluri, Cârligeanu -4, Chirgiu -2, Stoicănescu -2, Chitacu -2, Andrei -2 și Vădineanu -1.

Cu această victorie HC Dunărea a trecut pe locul 9, cu 26 de puncte, la egalitate cu CSM Slatina, dar având avantajul golaverajului din meciurile directe. Teoretic, echipa brăileană s-a salvat de la baraj, pentru că e greu de crezut că echipa din Slatina va putea obține măcar un punct în duel cu SCM Rm. Vâlcea, asta în cazul în care Brăila ar pierde ultimele două meciuri, acasă cu Bistrița și în deplasare la Buzău.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •