Silviu Mares 14 martie 2014
Botea a dezvaluit ca la Balcescu nu e promovabilitate maxima la evaluarea nationala
Botea a dezvaluit ca la Balcescu nu e promovabilitate maxima la evaluarea nationala
Botea a dezvaluit ca la Balcescu nu e promovabilitate maxima la evaluarea nationala

Președintele Partidului Mișcarea Populară Brăila, profesorul Viorel Botea, fost inspector școlar general, a insinuate într-o conferință de presă că actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Brăila ar fi dat informații eronate presei locale, legat de rezultatele obținute în județul Brăila la simularea Evaluării Naționale.

Viorel Botea a argumentat faptul că cei din conducerea ISJ Brăila ar fi dezinformat printr-un articol din presa locală, în care se spunea: “Pe ansamblu, promovabilitatea este de 60,4%, mult peste media naţională, de numai 48%. Înaintea Brăilei, în clasament este numai municipiul Bucureşti. La nivelul judeţului au obţinut promovabilităţi de 100% trei colegii: „Murgoci”, „Bălcescu” şi „Aslan”. Surprinzător, pe locul patru a reuşit să se situeze şcoala din Bărăganu, care are o promovabilitate de 91,7%”. Această informație însă nu e citată ca a fi declarația lui Iulian Danielescu, ci doar o constatare a autoarei articolului.

Liderul PMP a precizat însă că lucrurile nu stau tocmai așa, pentru că la “Colegiul Nicolae Bălcescu sunt cinci elevi picați la matematică, documentele sunt publice, se văd la avizierul liceului. Dintre acești elevi, doi sunt de la clasa la care predă inspectorului școlar general, Iulian Danielescu”.

Note sub 5.00 la Colegiul Balcescu
Note sub 5.00 la Colegiul Balcescu

Așadar, chiar dacă lui Danielescu nu i se poate reproșa în mod direct că a dezinformat în privința promovabilității la Colegiul Nicolae Bălcescu, acestuia i se poate reproșa că de la acest colegiu, recunoscut în județ dar și în țară pentru performanțele la matematică, au fost cinci elevi care nu au obținut note peste 5.00 la simularea de la matematică, iar doi dintre aceștia sunt chiar elevii de la clasa la care acesta predă.

Botea a mai recunoscut în aceeași conferință de presă că la Olimpiada locală de matematică, el și soția lui au făcut cele patru subiecte, câte două de fiecare, dar la concurs i-au fost scoase două dintre aceste subiecte și înlocuite cu altele ale unor apropiați ai inspectorului școlar, dintre care unul a fost greșit formulat.

 

 

 

Comentarii