Politica

Boboc: PSD blochează investițiile din comunitățile brăilene, după naționalizarea fondurilor primăriilor

Boboc: PSD blochează investițiile din comunitățile brăilene, după naționalizarea fondurilor primăriilor

Prim-vicepreședintele PNL Brăila, fostul senator Cătălin Boboc, atrage atenția că primăriile din județul Brăila nu vor mai avea bani pentru a continua investițiile începute și sunt în imposibilitatea de a demara altele, din cauza lipsei fondurilor pentru cofinanțarea unor programe guvernamentale sau europene.

Liberalul afirmă că prognoza este una sumbră, iar mulți primari liberali brăileni se tem că, până la finalul anului nu vor mai avea bani nici pentru asigurarea funcționării, iar unii vorbesc chiar despre falimentul primăriilor pe care le conduc.

[quote]Situația este cauzată de politicile fiscale impuse de actuala guvernare încă de la începutul acestui an, când a avut loc un adevărat jaf instrumentat de PSD, cel care a decis ca sumele defalcate din impozitul pe venit, care rămâneau la dispoziția bugetelor locale, să fie diminuate.[/quote] a afirmat Cătălin Boboc.

Liderul liberal acuză că bugetele locale au fost devalizate cu aproximativ 5 miliarde de lei, iar Guvernul Dăncilă și cel care îl conduce din umbră, Liviu Dragnea, au promis că, la rectificare, situația se va echilibra și toate Unitățile Administrativ Teritoriale vor beneficia de cel puțin la fel de mulți bani ca în 2017.

[quote]O nouă minciună marca PSD, care a alocat pentru rectificare doar 1,1 miliarde de lei, adică o sumă de cinci ori mai mică decât cea pe care a luat-o abuziv de la comunitățile locale. Pentru Liviu Dragnea și colegii săi de PSD comunitățile sunt niște simple puncte pe hartă, nevoile oamenilor nu contează, iar modernizarea sau dezvoltarea unor localități sunt împiedicate premeditat, prin naționalizarea bugetelor locale. Pentru că o comunitate dezvoltată înseamnă un pic de bunăstare și oameni care nu mai votează pe bandă rulantă promisiunile ipocrite ale PSD[/quote] a mai spus Boboc.

Tot mai mulți primari liberali brăileni se tem că banii pentru echilibrarea bugetelor, și așa puțini, se vor aloca arbitrar, pe criterii politice, și că vor fi favorizate comunele cu primari PSD. Liberalii cred că politizarea distribuției de fonduri, care este o practică veche a PSD, cu ajutorul căreia a încercat mereu să reducă la tăcere orice primar din opoziție care vrea să dezvolte proiecte cu fonduri europene sau guvernamentale și are nevoie de cofinanțări, va fi și anul acesta aplicată de Guvernul PSD+ALDE.

Fostul senator liberal spune că PSD nu s-a sfiit să șantajeze primarii sau chiar să îi determine să treacă în barca social-democrată, dacă vor bani pentru proiecte.

[quote]Confiscarea banilor și sărăcirea bugetelor locale brăilene este o nouă formă de dispreț față de oameni, de condamnare a comunităților la stagnare și sărăcie. Doar o stabilitate a acestor bugete, o predictibilitatea a lor, poate permite creionarea investițiilor pe termen mediu și lung, poate permite aplicarea unor programe gândite de edili. Ceea ce se întâmplă la nivel local nu este, însă, altceva decât continuarea politicii iresponsabile și iraționale dusă de PSD la nivel național, acolo unde se constată aceeași lipsă de investiții, unde autostrăzile, drumurile expres, spitale regionale rămân doar promisiuni ale unui guvern incompetent, care își bate joc de România![/quote] a spus prim-vicepreședintele PNL Brăila, Cătălin Boboc.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •