Ingrediente:
– 4 albusuri
– un praf de sare
– 225 g. zahar tos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 110 grade C (foc mic)
Puneti albusurile intr-un bol mare (cu cat bolul e mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari) si incepeti sa le bateti, din ce in ce mai repede, cu telul sau mixerul.
Adaugati un praf de sare si continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.
Adaugati doua linguri de zahar, “in ploaie”, continuand sa bateti pana cand acesta se dizolva. Puneti inca doua linguri de zahar si procedati la fel pana cand folositi tot zaharul. E foarte important ca zaharul sa se dizolve complet inainte de a adauga urmatoarea cantitate de zahar!!!
La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa (daca rasturnati vasul, compozitia nu va curge).
Puneti compozitia de bezea intr-un sprit prevazut cu forma de stea mare. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza mici bezele. Daca nu aveti sprit, puneti mici gramajoare cu lingurita
Asezati tava pe nivelul din mijloc al cuptorului si coaceti bezelele timp de aproximativ 1 1/2-2 ore, la foc mic (110 grade C). Usa cuptorului se pastreaza intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn.
Opriti focul si lasati bezelele sa se raceasca in cuptor.