Sport

Baschetul si voleiul au primit finantari de la Consiliul Judetean Braila

Baschetul si voleiul au primit finantari de la Consiliul Judetean Braila

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Brăila, cu unanimitate de voturi s-a aprobat finanțarea a două programe sportive depuse de ACS Sport Plus Brăila – volei și ACS Cuza Sport Brăila – baschet.

Programul ”Voleiul, leagăn al sportului brăilean” depus de ACS Sport Plus Brăila va primi din partea CJ Brăila suma de 48277 lei, contribuția beneficiarului fiind de 3293 lei. Cheltuielile proiectului propus de Sport Plus Brăila prevăd participarea echipelor de volei ale clubului la turnee oficiale, cazare și masă,  și achiziționarea de materiale și echipament sportiv. Prin acest proiect se urmărește renașterea voleiului de performanță brăilean, care nu mai are echipă de senioare din 2012, când CSM Comision Brăila a fost desființată după ce a reușit promovarea în Divizia A1, odată cu CSM Alba Blaj, campioana României în ultimii doi ani.

ACS Cuza Sport Brăila, promovată din punct de vedere sportiv în Liga Națională de baschet masculin, după un sezon în care a dominat de la cap la coadă campionatul Ligii 1, va primi o finanțare de 252200 lei pentru proiectul ”Baschetul din Brăila în Liga Națională masculină și campionatele de juniori”. Contribuția beneficiarului la acest proiect este de 5000 lei. Prin finanțarea primită de la CJ Brăila, Cuza Sport cheltuielile de cazare, masă și transport la meciurile din deplasare atât la juniori cât și la seniori, cheltuieli de asigurare a sportivilor, cheltuieli pentru achiziționarea de materiale și echipamente sportive, cheltuieli medicale și taxe de înscriere în competiții.

Înaintea votului la acest proiect, consilierul Ovidiu Nechita a solitat președintelui CJ Brăila să i se permită să ia cuvântul în ședință președintelui Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, care a prezentat consilierilor o scurtă istorie a celor 11 ani de activitate baschetbalistică la Brăila, pornind de la grupele de copii.

A mai fost depus și un proiect din partea ACS Dacia Unirea Brăila, privind finanțarea activității fotbalistice a echipei de Liga a 2-a, dar comisia care a analizat proiectele a respins proiectul acestora pentru că finanțarea de la CJ se suprapunea cu cea de la Primăria Municipiului Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •