Sport

Baschetbalistii de la Cuza Sport s-au respectat si au castigat cu 111-65 in deplasare la CSU Ploiești

Baschetbalistii de la Cuza Sport s-au respectat si au castigat cu 111-65 in deplasare la CSU Ploiești

Cuza Sport Brăila a încheiat meciurile din grupa 3 a Ligii 1 de baschet masculin cu o victorie la scor în deplasarea de la CS Universitar Ploiești. Echipa pregătită de Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici a câștigat meciul de marți seară de la Ploiești cu 111-65 și a consemnat debutul la echipa de seniori a juniorului Bogdan Căpităneanu.

Cuza Sport Brăila a început meciul de la Ploiești decisă să tranșeze rapid soarta partidei și a câștigat primul sfert cu scorul de 30-18. Baschetbaliștii de la Brăila au marcat în primele 10 minute ale partidei 4 coșuri de 3 puncte, două dintre ele fiind opera lui Andrei Damian, iar celelalte două marcate de Cristian Corneanu și Adrian Movileanu.

Sfertul al doilea a avut același scenariu. Cuza Sport a marcat din nou 30 de puncte, în timp ce ploieștenii au marcat doar 13 puncte, iar la pauza mare Cuza Sport a condus cu 60-31.

În sfertul al treilea, cu Damian în mână bună, brăilenii s-au distanțat considerabil și au trecut și de granița celor 100 de puncte prin coșul marcat de debutantul Bogdan Căpităneanu, după ce tot juniorul brăilean marcase și un coș de 3 puncte.

La intrarea în ultimul sfert Cuza Sport Brăila conducea cu 102-42, un avantaj care le-a permis antrenorilor oaspeților să trimită în teren garnitura tânără. Și acest ultim sfert a consemnat o premieră, Florin Voiculeț reușind și el un coș de 3 puncte, iar gazdele au mai redus din handicap, câștigând sfertul al patrulea cu 23-9.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Joshua Keyes – 23 puncte, Florin Voiculeț -21 (1×3), Andrei Damian -17 puncte (5×3), Adrian Movileanu -13 (3×3), Cristian Corneanu -9 (1×3), DeAllen Jackson -9 (1×3), Bogdan Căpităneanu -5 (1×3), Adrian Țocu -4, Șerban Bălan Halici -4, Dan Feraru -4, Alexandru Koler -2.

Cuza Sport a încheiat grupa pe primul loc, cu 11 victorii și o înfrângere, având 1105 puncte marcate și 805 puncte primite. A doua echipă calificată la turneul semifinal din această grupă va fi decisă vineri, 22 decembrie, când se vor întâlni Agronomia București și Știința București, învingătoarea urmând să meargă la turneul semifinal. Înaintea acestui ultim meci cele două echipe sunt la egalitate de puncte.

Din grupa 1 este calificată la turneul semifinal CSM Sighetul Marmației. A doua echipă din această grupă se va decide vineri, 22 decembrie, între ACS Tg. Jiu și CS Municipal Mediaș. Din grupa 2 s-au calificat la turneul semifinal CSO Voluntari și CS Municipal Ploiești. Din grupa 4 sunt calificate CN Aurel Vlaicu și ABC Athletic Constanța.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •